David Popovici a cerut infrastructură sportivă în România, însă bazinele de înot se prăbușesc sub ochii noștri

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 02 aug 2024, 18:44

David Popovici a transmis un semnal de alarmă pentru lipsa bazinelor de înot din România

Sursa: Profimedia

După ce a obținut medalia de bronz la cursa de miercuri de la Paris, David Popovici a cerut investiții semnificative în sportul românesc, evidențiind starea deplorabilă a infrastructurii sportive din țară.

David Popovici, tânărul înotător român, a atras atenția asupra stării precare a infrastructurii sportive din România în urma performanței sale remarcabile la Paris, unde a câștigat medalia de bronz.

Bazinele de înot din țară sunt într-o stare deplorabilă

În loc de felicitări, Popovici a solicitat noi bazine de înot și investiții substanțiale în sportul românesc, subliniind că multe dintre sălile de sport care cândva erau emblematice sunt acum în ruină.

În țară, situația sălilor de sport este alarmantă. Stadionul de la Predeal, cunoscut odinioară pentru competițiile sportive internaționale organizate acolo, este acum un câmp plin de gunoaie. Promisiunile autorităților de a construi o bază sportivă modernă în locul acestuia sunt neîmplinite de peste doi ani. Viceprimarul Predealului, Mateescu Marius, a anunțat un nou termen pentru toamna acestui an.

„Bază sportivă de tip C, cu tribune...va

fi o bază modernă, ceea ce Predealul avea nevoie. Vechiul stadion nu îndeplinea nicio cerință”
, a declarat Mateescu Marius, viceprimarul din Predeal.

Situația din Cluj-Napoca este similară. Deși orașul se mândrește cu BT Arena, cea mai mare sală multifuncțională din România, Sala Sporturilor „Horia Demian” este într-o stare de degradare accentuată.

Citește și: Cum a reacționat un englez după ce a comandat 4 mici la piața Obor: „Toată lumea mi-a spus să îi încerc” Ce a făcut după a uimit pe toată lumea

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”

Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, într-o stare de degradare accentuată

Construită în 1970 și cu o capacitate de aproximativ 3000 de locuri, această sală se află sub administrarea Ministerului Sportului, iar Primăria Clujului nu poate interveni direct pentru modernizarea ei.

Primarul Emil Boc a acuzat Ministerul Sportului de lipsă de voință și a solicitat transferul sălii către primărie pentru a putea investi și reabilita infrastructura sportivă a orașului.

„O infrastructură sportivă de referință a Clujului, care, din nefericire, se degradează pe zi ce trece pentru că de la nivel guvernamental nu sunt fonduri suficiente, nici măcar pentru climatizare. Noi am solicitat guvernului să transfere prin HG această sală Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, pentru a integra în circuitul de infrastructură sportivă, pentru a o investi și moderniza”, a declarat Emil Boc.

Problemele nu se limitează doar la Cluj-Napoca și Predeal. În întreaga țară, proiectele de infrastructură sportivă sunt fie abandonate, fie întârziate. Pe site-ul Companiei Naționale de Investiții sunt listate numeroase proiecte în derulare, în valoare de zeci de milioane de euro, dar multe dintre acestea nu au termene clare de finalizare și rămân doar șantiere pustii.

David Popovici, prin discursul său manifest, a adus în prim-plan necesitatea urgentă de a investi în sportul românesc.

Înotătorul nu a cerut doar felicitări pentru performanțele sale, ci și bazine de înot și infrastructură sportivă modernă, pentru a oferi tinerilor sportivi șansa de a excela și a reprezenta România cu mândrie pe scenele internaționale.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.