David Popovici a cucerit aurul la Barcelona, stabilind un nou record istoric

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 30 mai 2024, 12:10

David Popovici a cucerit medalia de aur la Barcelona, chiar înaintea Jocurilor Olimpice.

Sursa: Profimedia

David Popovici a câștigat aurul la Barcelona în proba de 200 metri liber, stabilind un nou record al competiției și continuându-și pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici, tânărul fenomen al înotului românesc, a realizat o performanță de excepție la competiția Mare Nostrum desfășurată la Barcelona. În proba de 200 de metri liber, Popovici a câștigat medalia de aur și a stabilit un nou record al competiției, depășind un timp vechi de aproape două decenii.

Înotătorul român a bătut un nou record

Într-o cursă impresionantă, David Popovici a terminat proba de 200 de metri liber cu un timp de 1 minut 44 de secunde 74/100, depășind astfel recordul anterior al competiției, stabilit în 2005 de germanul Paul

Biederman, cu timpul de 1 minut 44 secunde 88/100. Performanța lui Popovici nu doar că a adus mândrie României, dar a demonstrat încă o dată că tânărul înotător este o forță de neoprit în lumea înotului.

Pe lângă Popovici, podiumul probei de 200 de metri liber a fost completat de înotători de renume internațional. Sud-coreeanul Sunwoo Hwang a ocupat locul al doilea cu un timp de 1 minut 45 secunde 68/100, iar japonezul Katsuhiro Matsumoto a terminat pe locul al treilea, cu 1 minut 46 secunde 09/100.

Această competiție a fost o dovadă clară a nivelului ridicat de competitivitate din cadrul Mare Nostrum și a capacității lui Popovici de a înfrunta și învinge cei mai buni înotători din lume.

Citește și: Ce s-a întâmplat pe străzile din Grecia după ce Olympiacos a câștigat Conference League?

Citește și: Tânăr găsit mort într-un bazin de înot din Timișoara! Manevrele de resuscitare au fost în zadar

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Și-a suspendat studiile pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice

Deși succesul de la Barcelona este unul remarcabil, David Popovici are deja gândul la Jocurile Olimpice de la Paris, care se vor desfășura în vara următoare. Tânărul înotător este determinat să nu pună prea multă presiune pe sine, concentrându-se mai degrabă pe procesul de pregătire și pe îmbunătățirea continuă a performanțelor sale.

„Mă gândesc foarte mult la Jocurile Olimpice, dar încerc să nu o fac. Vreau să-mi setez așteptări normale și, dacă reușesc o performanță importantă, să mă surprind”, a declarat Popovici într-un interviu pentru Sports Net.

David Popovici a subliniat importanța gestionării mentale a curselor de 200 de metri liber, menționând că principala provocare este dozarea corectă a efortului pe întreaga distanță.

Acesta a menționat că i-ar fi de mare ajutor să aibă competitori care să-l împingă la limită pe parcursul cursei, ajutându-l astfel să-și dozeze mai bine efortul.

„E mai greu să-ți dozezi efortul în timpul curselor pentru că trebuie să dau totul neavând cu cine să mă întrec umăr la umăr. În cursele mai lungi, cum ar fi 200m, mi-ar prinde bine să am cu cine să mă fugăresc”, a explicat el.

În afara bazinului, David Popovici a luat o decizie importantă pentru a se concentra pe cariera sa sportivă. Student al Facultății de Psihologie din cadrul Universității București, Popovici a ales să-și înghețe anul universitar pentru a se dedica în totalitate pregătirii pentru Jocurile Olimpice.

„Am vrut să încerc cu facultatea din anul Jocurilor Olimpice, să le fac pe amândouă, dar am văzut că nu mă pot concentra pe pregătire împreună cu facultatea pe cât de mult mi-ar plăcea”, a mărturisit sportivul. Totuși, el intenționează să reia studiile după această perioadă crucială din cariera sa.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.