David Popovici a cucerit aurul și în finala de 200 m liber de Campionatele Europene de la Belgrad! Românul a fost într-o formă de zile mari

Autor: Andrei Costanda

David Popovici a cucerit aurul la proba de 200 m liber a Campionatelor Europene de la Belgrad.

Sursa: Profimedia

Înotătorul român David Popovici a obținut medalia de aur în finala de 200 m liber la Campionatele Europene de la Belgrad, confirmându-și statutul de campion european.

David Popovici a făcut o cursă fenomenală în finala de 200 m liber, dominând competiția și terminând pe primul loc cu un timp impresionant de 1:43.13.

David Popovici a luat aurul la proba de 200 m liber

Popovici a reușit astfel să-și păstreze titlul cucerit acum doi ani la Roma. Campionul european en titre al probei de 200 m liber a arătat încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai buni înotători ai momentului.

Performanța sa în finala de la Belgrad vine după o semifinală de excepție, unde Popovici a câștigat cu timpul de 1:46.15, cel mai bun timp al semifinalelor. În finală, evoluând pe culoarul 4, Popovici nu a avut rival, impunându-se clar și demonstrând o formă fizică de invidiat.

David Popovici s-a calificat în finala de 200 m liber la Campionatele Europene de la Belgrad, după ce a terminat cursa semifinală pe primul loc, cu timpul de 1:46.15.

Finala a avut loc vineri seară, la ora 19:36, iar Popovici și-a confirmat statutul de favorit printr-o evoluție remarcabilă.

Popovici a demonstrat încă o dată că este în formă maximă, calificându-se în semifinalele probei de 200 m liber cu cel mai bun timp: 1:45.44. Semifinalele au avut loc joi seară, de la ora 19:41, și Popovici a continuat să impresioneze, pregătindu-se intens pentru finala de vineri.

Citește și: Ceartă cu final tragic între două pensionare, în Gorj! O femeie a decedat după ce a fost împinsă în șanț de propria vecină

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Sancțiuni severe pentru proprietarii și chiriașii din România. Iată câți ani de închisoare riscă cei care tolerează acest lucru în locuința lor

David Popovici aproape de a doborî record

David Popovici a devenit astfel campion european pentru a doua oară la proba de 200 m liber. În cursa de la Belgrad, el a fost la un pas de a-și doborî recordul stabilit în 2022, de 48.66

de secunde, terminând cursa în 48.68 de secunde. Această performanță subliniază consistența și determinarea tânărului înotător român, care continuă să-și îmbunătățească performanțele și să adune medalii.

După aurul obținut în proba de 100 m liber, David Popovici s-a concentrat pe pregătirea pentru proba de 200 m liber. Românul a revenit în bazinul de la Belgrad joi dimineață, de la ora 10:30, pentru a înota în serii. Semifinalele au avut loc tot joi, de la ora 19:41, iar finala vineri seară, de la ora 19:36.

Popovici a demonstrat în repetate rânduri că este un competitor de elită, reușind să domine atât serii, cât și semifinale și finale, în fața unor adversari redutabili. Evoluția sa constantă și determinarea de a se autodepăși fac din David Popovici un model de urmat pentru tinerii înotători și un simbol al succesului sportiv românesc.

Performanțele sale la Campionatele Europene de la Belgrad adaugă un nou capitol strălucitor în cariera sa și promit multe alte succese pe viitor. David Popovici continuă să fie un nume de referință în natația mondială, aducând mândrie României și inspirând generațiile viitoare de sportivi.