David Popovici a devenit campion european la 100 de metri liber. Ce a declarat tânărul campion

Autor: Diana Bostan

David Popovici a devenit campion european la Belgrad

Sursa: Instagram: David Popovici

Tânărul David Popovici, în vârstă de 19 ani, a reușit o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de Natație desfășurate la Belgrad, adjudecându-și din nou medalia de aur în proba de 100 de metri liber.

În competiția din Serbia, David Popovici a reușit să-și apere titlul câștigat acum doi ani la Roma. În cursa de 100 de metri liber, înotătorul român s-a clasat pe locul secund la finalul primelor 50 de metri, dar a demonstrat o remarcabilă revenire în ultima lungime de bazin, notează digisport.

David Popovici a devenit campion european la 100 de metri liber

David Popovici a dominat finala de la 100 de metri liber la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad, încheind cursa într-un timp impresionant de 46.88 secunde, ceea ce i-a adus medalia de aur și o performanță remarcabilă în fața celorlalți concurenți.

Citește și: David Popovici luptă pentru medalia aur la Campionatul European de Înot din Belgrad. Finala va avea loc în această seară

Potrivit informațiilor furnizate de sursa menționată anterior, înotătorul român a fost urmat pe podium de maghiarul Nandor Nemeth, care a condus în primele 50 de metri, dar a încheiat competiția pe locul secund, cu un timp de 47.49 secunde. Locul trei a fost ocupat de Andrej Barna, favoritul publicului, cu un timp de 47.66 secunde, completând astfel podiumul în finala de la Belgrad.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Prestația lui David Popovici în finala de la Belgrad a confirmat evoluția sa constantă și determinarea de a obține rezultate excelente în competițiile internaționale. Cu cel mai bun timp în finală și o performanță solidă în serii și semifinale, David Popovici și-a demonstrat abilitățile și potențialul în fața celor mai buni înotători din Europa.

Prima reacție a lui David Popovici după ce a devenit campion european la Belgrad

După finala de la 100 de metri liber, David Popovici a mărturisit că a fost îndrumat să nu își facă griji și să încerce să plece cât de tare poate. Sportivul a dezvăluit faptul că a plecat rapid și a întors într-un timp record, exprimându-și convingerea că a avut unul dintre cei mai rapizi sprinturi din istorie.

Citește și: David Popovici a cucerit aurul la Barcelona, stabilind un nou record istoric

De asemenea, el a subliniat că trebuie să aibă mai multă încredere în sine și că se simte din ce în ce mai confortabil la competițiile europene, devenind tot mai familiarizat cu formatul și publicul.

"Am încercat să plec mai tare decât în calificări și semifinale. L-am întrebat pe domnul Adi dacă ar fi o greșeală și dacă e normal să îmi fie frică. Mi-a zis să nu îmi fac griji, nu se va întâmpla nimic.

Mi-a zis să încerc să plec cât de tare pot. Am plecat cât de tare am putut, am întors cu al doilea cel mai rapid sprint din istorie, așa cred. Dacă nu chiar primul. Trebuie să am mai multă încrede în mine. Eu pot! Nu mă așteptam la timpul ăsta. Nu mă gândeam la medalie. Mi-ar fi plăcut să câștig aurul, era undeva în spatele minții. Singurele obiective au fost să plec rapid, să îmi iasă elementele tehnice și să mă întorc și mai tare. Atât! Cred că anul acesta e mai bine decât anul trecut. Am fost la câteva ediții de europene. Parcă devin din ce în ce mai familiar cu formatul, cu publicul, cu totul. Mă simt din ce în ce mai bine la Europene. Se vede frumos pe hârtie că mi-am apărat titlul. Dar nu a contat niciodată cu adevărat pentru mine. E un bonus, așa îmi place să mă gândesc. E un bonus", a declarat David Popovici, conform  gsp.ro.