David Popovici a devenit campion mondial la înot la doar 17 ani! Românul a bătut și două recorduri mondiale la juniori

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 21 iun 2022, 10:03

David Popovici, campion mondial la doar 17 ani!

Sursa: Facebook David Popovici

David Popovici a devenit campion mondial în proba de 200 de metri liber. Românul a făcut o cursă de excepție și și-a bătut propriul record mondial de juniori.

David Popovici a încheiat finala de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta cu timpul 1:43.21, un nou record mondial la juniori. Precedentul record mondial îi aparținea chiar lui Popovici, 1:44.40, timp obținut în calificarea pentru finala de la Campionatul Mondial.

David Popovici mai este junior timp de câteva luni. El a devenit campion mondial.

Este al treilea campion mondial la înot din istoria României, după Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 

Timpul obținut de Popovici în finala de la 200 liber este al patrulea din istorie. Timpul său a fost depăşit în istorie doar de Paul Bidermann (Germania) – 1:42.00, Michael Phelps – 1:42.96 şi Yannick Agnel (Franţa) – 1:43.14. Din 2012, niciun alt înotător nu a mai coborât sub timpul de 1:44.00.

Ce a postat David Popovici după ce a devenit campion mondial

"M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc! — simţindu-se mândru la Duna Aréna", a postat David Popovici pe contul său de Facebook după ce a devenit campion mondial.

Popovici se așteaptă să fie multă lume la aeroport atunci când se va întoarce în țară. Înotătorul român a precizat că e binevenită această sărbătoare pentru români.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Nu am fost atât de surprins (n.r. când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo.

Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred",  a declarat David Popovici la conferința de presă de după finala de la 200 de metri liber.

"Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici.

Îmi place mult sentimentul acesta!", a precizat Popovici.

 

 


Alexandra și Gagea, mărturisiri neașteptate în camera roșie! Tânăra are din ce în ce mai multe îndoieli în privința partenerului ei! Iată ce și-au spus cei doi îndrăgostiți și la ce decizie au ajuns!