David Popovici, ce fenomen! A terminat și seriile de la 100 liber pe primul loc! Când sunt semifinalele

Autor: Andrei Ionescu

David Popovici

Sursa: Facebook David Popovici

David Popovici a încheiat și seriile de la 100 de metri liber pe primul loc, după ce a câștigat Campionatul Mondial la 200 de metri liber.

David Popovici și-a câștigat seriile de la 100 de metri liber, fiind cronometrat cu 47.60. El a fost urmat de sârbul Andrej Barna (48.15) și de canadianul Joshua Liendo Edwards (48.16). 

David Popovici a înregistrat cel mai bun timp din toate cele 11 serii de calificări la 100 de metri liber. Românul a fost mai rapid decât americanul Caeleb Dressel (25 de ani), campionul olimpic și principalul favorit al acestei probe, informează digi24.ro.

Semifinalele vor avea loc tot astăzi, diseară.

David Popovici a devenit campion mondial la înot la doar 17 ani!

David Popovici a devenit campion mondial în proba de 200 de metri liber. Popovici a încheiat finala de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta cu timpul 1:43.21, un nou record mondial la juniori. Precedentul record mondial îi aparținea chiar lui Popovici, 1:44.40,

timp obținut în calificarea pentru finala de la Campionatul Mondial. 

David Popovici  este al treilea campion mondial la înot din istoria României, după Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 

Timpul obținut de Popovici în finala de la 200 liber este al patrulea din istorie. Timpul său a fost depăşit în istorie doar de Paul Bidermann (Germania) – 1:42.00, Michael Phelps – 1:42.96

şi Yannick Agnel (Franţa) – 1:43.14. Din 2012, niciun alt înotător nu a mai coborât sub timpul de 1:44.00. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc! — simţindu-se mândru la Duna Aréna", a postat David Popovici pe contul său de Facebook după ce a devenit campion mondial.

Citeste si: David Popovici a devenit campion mondial la înot la doar 17 ani! Românul a bătut și două recorduri mondiale la juniori

Ce a spus David Popovici la conferința de presă după ce a devenit campion mondial

David Popovici se așteaptă să fie multă lume la aeroport atunci când se va întoarce în țară. Înotătorul român a precizat că e binevenită această sărbătoare pentru români.

"Nu am fost atât de surprins (n.r. când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo.  Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. 

Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine. 

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred",   a declarat David Popovici la conferința de presă de după finala de la 200 de metri liber.

Citeste si: Prima reacție a lui David Popovici după ce a devenit campion mondial la seniori! Ce urmează pentru înotătorul român

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.