David Popovici face spectacol la Campionatul European de Juniori de la Otopeni

Author: Bianca Vidoi

Ultima oară când va mai participa la Campionatul European de Juniori

Sursa: Unsplash

În perioada 5-10 iulie, Complexul Sportiv de Natație din Otopeni va găzdui Campionatul European de înot pentru junior, unde timp de 6 zile, 26 de înotători vor reprezenta România în fața altor 42 de țări.

Este prima data când România găzduiește această competiție, iar David Popovici ne reprezintă la probele de 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber.

Alte două victorii pentru înotătorul David Popovici

David Popovici a condus astăzi echipa României spre calificarea în fială la ștafetă 4x100 m liber mascuin și calificarea în semifinală la stafetă 200 m liber, conform Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

La proba de 200 m liber, România a fost urmată de Marea Britanie și Italia, iar în finala ce se va desfășura marți seara vom concur pentru locul 1 împotriva Croaţiei, Franţei, Lituaniei, Poloniei şi Ucrainei, potrivit romaniatv.ro.

Citeste si: Primele imagini cu David Popovici după ce a cucerit al doilea titlu mondial la Budapesta! Românul l-a învins dramatic pe francezul Maxime Grousset FOTO, VIDEO

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cât de importante sunt medaliile pentru David Popovici

Nu ştiu câte recorduri voi bate, vom vedea zilele astea. Mi-am propus să mă distrez şi să mă bucur de atmosferă, pentru că o să fie ceva inedit, în mod clar. Sunt la noi şi avem parte de publicul de acasă.

Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine, încă de când eram mic.

Nu vor fi niciodată, cred eu. Întotdeauna e important să mă simt bine şi să încerc să devin cea mai bună versiune a mea. Dintotdeauna acestea vor rămâne obiectivele, dacă se vor schimba vreodată, s-a întâmplat ceva greşit. Cred că singura presiune care vine şi pe care cumva o şi accept este cea de a fi un lider bun pentru echipa mea. Însă, presiune pe plan profesional nu are de ce să fie, pentru că nu o las să ajungă la mine şi ştiu până la sfârşitul zilei că singurele păreri pe care le ascult şi pe care le iau în
considerare sunt ale mele, ale echipei mele şi ale părinţilor”
, a citat Agerpres.

Anul trecut, atunci când Campionatul European de Juniori s-a ținut în Italia, Popovici a adus acasă aurul la 50 m, 100 m și 200 m liber și argintul la ștafeta 4x100 m  liber. Atunci România a fost pe locul 5 în clasament, potrivit Agerpres.

Citeste si: Dieta lui David Popovici. Ce mănâncă românul, dublul campion mondial la înot