David Popovici, medalie de aur la proba de 200 metri liber. Un nou record al Campionului Mondial

Autor: Madalina Maftei

David Popovici a înregistrat un nou record. Campionul Mondial a obținut medalia de aur la proba 200 metri liber la Campionatele Mondiale de Juniori în Peru.

Joi, David Popovici (17 ani) a obținut medalia de aur la proba 200 metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie pentru juniori de la Lima, Peru. Campionul a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18, cu care a stabilit și un nou record al competiției, notează Digi24.

David Popovici, aur la 200 metri liber

David Popovici a cucerit în această vară toate cele patru medalii posibile de aur la 200 metri liber, la Europenele de juniori și seniori, respectiv la Mondialele de juniori şi seniori și a înregistrat noi recorduri.

Pentru sportiv a fost a doua medalie de aur obținută la Lima, după cea din proba de ștafetă 4x100 metri liber.

„România şi-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediţie a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber.

Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. şi a câştigat fără emoţii medalia de AUR cu un nou record al competiţiei”,
anunţă Federaţia Română de Nataţie, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă mama lui David Popovici? Detaliile mai puțin cunoscute despre părintele campionului

După aurul de la Mondialele de seniori, aurul de la Europenele de juniori şi aurul de la Europenele de seniori, David îşi trece în palmares şi aurul la Mondialele de juniori, fiind o vară plină de reușite pentru sportiv și pentru nataţia românească, precizează Federaţia. 

România a obținut alte două medalii la Lima: aur cu ștafeta de 4x100 metri liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) și argint prin Vlad Stancu la 400 m liber.

Citeste si: Părinții lui David Popovici și antrenorul său au decis să nu-i facă ceremonie oficială după revenirea în țară. Care este motivul

 

Taguri: