David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 31 iul 2024, 23:57

David Popovici a cucerit medalia de bronz în finala probei de 100 m

Sursa: Profimedia

David Popovici a obținut medalia de bronz în finala de 100 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris.

Moment istoric pentru David Popovici la Paris. Înotătorul român a obținut medalia de bronz în proba de 100 m liber. 

Citește și: „Ne-am bătut până la ultimul braț”. David Popovici, prima reacție după câștigarea medaliei de aur la JO 2024. Sportivul român nu și-a putut stăpâni lacrimile

David Popovici a câștigat medalia de bronz în proba de 100 m liber

Înotătorul român David Popovici a obținut medalia de bronz la proba de 100 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Performanța sa a fost notabilă, încheind cursa pe locul al treilea cu un timp de 47 de secunde și 49 de sutimi.

Citește și: Aur pentru David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Finala probei de 100 m liber a fost intens disputată, atrăgând atenția întregii lumi a înotului. David Popovici a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai buni înotători la nivel mondial, deși competiția a fost extrem de strânsă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Câștigătorul medaliei de aur a fost chinezul Zhanle Pan, care a stabilit un nou record mondial cu un timp impresionant de 46 secunde și 40 de sutimi. Argintul a fost cucerit de australianul Kyle Chalmers, care a terminat cursa cu un timp de 47 secunde și 48 de sutimi, doar o sutime înaintea lui David Popovici.

Ce declara David Popovici înaintea finalei la 100 m liber

Înaintea finalei de 100 m liber, David Popovici a vorbit despre emoțiile pe care le resimte înainte de competiție. Întrebat dacă are trac, tânărul înotător a recunoscut sincer că mereu simte emoții puternice înaintea finalelor, subliniind că și adversarii săi experimentează aceleași trăiri.

Citește și: „Te iubesc, mă!”. Cine este tânărul care a izbucnit în lacrimi în brațele lui David Popovici după ce a obținut medalia de aur? Gestul incredibil al campionului

„Nu am cum să intru fără trac în finala de mâine (azi, n.r.). Ieri am avut trac, a fost o finală foarte încordată (la 200 m liber, n.r.). Toţi eram extrem de agitaţi şi blocaţi în căpăţânile noastre, sunt sigur de asta. Se vede pe faţa lor, se vede la ţarc, se vede pe faţa mea, sunt sigur. Nu suntem invincibili, însă cel care se apropie cel mai mult de a fi invincibil câştigă în ziua aia", a declarat David Popovici după semifinalele probei de 100 m liber, citat

de Sport.ro.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!