Ce bucate ii placeau scriitorului, vedeti acum. Gurmand din fire, marele scriitor Mihail Sadoveanu poposea adesea la Hanul Ancutei, un loc de poveste din judetul Neamt, cu bucate moldovenesti pe gustul sau.
Si acum se mai pastreaza retelele din acele vremuri. Bucatareasa si ghid ne va fi Cecilia. A aflat de la batranele din sat felurile de mancare ce se pregateau atunci cand scriitorul venea aici. Ii placeau mult slaninuta, dar si zacusca.
Ciupercile umplute si frigaruile erau nelipsite din farfuria lui Sadoveanu. Va prezentam secretul prepararii acestor delicatese. Inainte sa incercati sa preparati aceste delicatese, trebuie sa va asigurati ca aveti to ce va trebuie: ciuperci, ou, branza de oaie, marar, bacon, prune.
Si invatati tehnica: se separa oul, se pune doar galbenusul, se pune marar, branza desarata. Ciuperca se umple si se pun apoi la cuptor, alaturi de o frigaruie cu prune invelite in bacon".
Se tin la cuptor pret de 15 minute. Alaturi de ciuperci, pe platou, se mai pun si cateva sarmalute, dar si o salata de sfecla rosie. Festinul nu s-a terminat aici. "Platoul Ancutei", un amestec de frigarui bine facute, se numara si el printre preferatelescriitorului!
Platoul cuprinde frigaruia de pui, muschiul de vita pus la bait cu ulei de masline si ceafa, dupa cum ne spune gospodina. Dupa ce se perpeleau bine pe gratar, bucatele erau aranjate frumos in farfurie.
##VIDEO103774##
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii