De Black Friday, cumpara-ti un aparat de cafea pentru casa ta. Afla cum sa-l alegi!

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 04 dec 2018, 15:05

Nu poti sa incepi nicio zi fara o cafea, doza ta preferata de energie? Nici noi!

In cazul in care nu stiai, cafea nu te ajuta doar sa te concentrezi sau sa te simti mai vioi, ci iti si imbunateste memoria pe termen lung. In plus, cafeaua reduce riscul de accident vascular (care poate sa apara daca un vas de sange se sparge sau este blocat de un cheag sangvin) si, totodata, împiedică diabetul zaharat de tip 2, una dintre cele mai raspandite boli la nivel mondial, sa se declanseze.

Cel putin asa arata diverse studii realizate Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Bineinteles, nu este indicat sa exagerezi cu cafeaua, in conditiile in care aceasta contina cafeina! Specialistii sunt de parere ca nu ar fi bine sa consumam mai mult de 400 de mg de cafeina zilnic. Cafeina este cel mai utilizat stimulant si nu se gaseste doar in boabele de cafea, ci si in alte produse, cum ar fi ciocolata si ceaiul.

In eventualitatea in care nu ai inca un expresor la tine in locuinta, nu mai pierde timpul si cumpara-ti urgent unul! Cafeaua ta de fiecare dimineata o sa aiba un gust mult mai bun decat la ibric, crede-ne pe cuvant! Profita acum de ultimele zile ale campaniei de reduceri Blec Fraidei, derulata de retailerul de electronice si electrocasnice Altex pana pe 5 decembrie, si ia-ti un expressor De’Longhi, Tchibo, Philips, Bosch sau Beko.

Multe dintre expresoarele din oferta Altex beneficiaza de reduceri chiar si de 50-60%. Ca sa comanzi foarte rapid si simplu un expressor de cafea de pe altex.ro, este necesar doar sa-ti creezi un cont nou pe website-ul retailerului, daca nu ai deja unul. Ca sa iti creezi un cont nou, acceseaza butonul „Inregistrare” aflat in coltul din dreapta sus, pe prima pagina electronica a retailerului. Nu ai cum sa-l ratezi.
Apoi, o sa fie nevoie sa completezi cateva informatii personale (prenume, nume, e-mail si numar de telefon), sa-ti alegi o parola si, de asemenea, sa bifezi cateva casute. Ai grija sa selectezi si casuta in care scrie „Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale de catre Altex in vederea transmitarii comunicarii de marketing (newslettere, oferte promotionale, campanii, vouchere de reducere etc.)”. Astfel, vei fi la curent cu cele mai noi oferte Altex, imediat ce acestea sunt disponibile pe altex.ro
sau in magazine.

Primul sfat ca sa alegi corect un aparat de cafea: stabileste ce vrei

Primul sfat ca sa alegi corect un aparat de cafea este sa faci un „portret robot” al expresorului ideal pentru tine. Cu cat iti treci pe o foaie cat mai multe criterii pe care sa le indeplineasca aparatul de cafea dorit, cu atat vei reusi sa realizezi mai rapid „portretul robot” al expresorului de cafea. 

Al doilea sfat ca sa alegi corect un aparat de cafea: documenteaza-te cat mai mult

Dupa ce intocmesti „portretul robot” al aparatului de facut cafea ideal, o sa fie nevoie sa te documentezi foarte bine. Foloseste-te de puterea Internetului ca sa te uiti pe cat mai multe magazine online care comercializeaza expresoare de cafea si ca sa-ti faci o idee despre preturi ori dotari. De asemenea, Internetul este foarte util ca sa accesezi diverse forumuri frecventate de pasionati de cafea ori ca sa citesti review-uri la expresoare scrise de oameni care si-au cumparat deja un aparat de facut cafea. In procesul de documentare ar fi bine sa apelezi si la rudele si cunostintele tale care au, in locuintele lor, aparate de facut cafea. Pune-le cat mai multe intrebari despre expresoarele de cafea pe care le folosesc. Astfel, vei obtine foarte multe informatii valoroase. Respectivele informatii te vor ajuta, cu siguranta, la achizitia expresorului tau de cafea.

Al treilea sfat ca sa alegi corect un aparat de cafea: opteaza pentru unul care foloseste cafea proaspat macinata

In functie de cafeaua pe care o folosesc, exista mai multe tipuri de expresoare:

- expresoare care functioneaza cu cafea macinata;

- expresoare care functioneaza cu cafea boabe;

- expresoare care functioneaza strict pe baza de capsule;

Daca vrei sa bei o cafea de calitate, recomandarea noastra este sa optezi un expresor care foloseste cafea proaspat rasnita. Indiferent daca o macina expresorul, chiar inainte de preparea cafelei, sau daca o macini tu, cu ajutorul unei rasnite de cafea.

Al patrulea sfat ca sa alegi corect un aparat de cafea: tine cont de buget

Ca si in cazul altor obiecte, costul de achizitie al unui aparat de facut cafea este foarte important. Prin urmare, daca vrei un aparat durabil si care sa-ti prepare niste cafele si bauturi pe baza de cafea de calitate, o sa fie nevoie sa scoti ceva bani din buzunar. Cat? Depinde doar de tine si de asteptarile pe care le ai de la respectivul aparat de cafea.

 

Taguri: