De cat timp au nevoie oamenii pentru a-si gasi sufletul pereche

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 aug 2021, 14:30

Studiile au aratat de cat timp au nevoie oamenii pentru a-si gasi sufletul pereche.

  Modul in care arata un individ si cel in care abordeaza o discutie se numara printre factorii care pot decide daca se poate intari sau spulbera conexiunea.

 

Potrivit unor studii recente, oamenii au nevoie de aproximativ cinci minute pentru a-si gasi sufletul pereche. Discutiile din timpul sesiunilor de speed dating si modul de a purta o conversatie sunt la fel de importante ca si modul in care arata o persoana.

"Toti intalnim o persoana despre care consideram ca arata minunat, iar,in momentulin care deschide gura, ne dam seama ca totul este atat de diferit fata de ceea ce credeam", a declarat sociologul Dan McFarland, de la Universitatea Standford, coautorul unui studiu publicatin American Journal of Sociology, citat de abcnews.com.

McFarland a facut echipa cu un profesor de ligvistica de la Universitatea Stanford pentru a studia speed dating-ul, tocmai pentru a observa care este rolul comunicariiin timpul acestorintalniri scurte.

Prima impresie este importanta, iar McFarland considera ca este primul factor care contribuie la stabilirea unei conexiuni. Femeilor le plac barbatiiinalti, barbatii sunt atrasi de femeile slabute si asa mai departe, dar o singuraintrebarein timpul scurteiintalniri poate schimba totul.


"Am descoperit caintrebarile sunt folosite de femei pentru aintretine o conversatie lipsita de interes si de barbatii care nu au nimic de spus", arata studiul realizat de cercetatorii de la Standford.

Obiceiul intalnirilor scurte este practicat de multe persoane singure de mai bine de un deceniu si a devenit foarte popular pe platformele online. Ideea de baza este de a aduce cat mai multe persoane singure la un loc si de a le lasa sa aleaga dupa ce au epuizat cele cinci minute de discutii cu fiecare posibil partener.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”


Cercetatorii

au recrutat pentru experimentul lor studenti licentiati de la Standford, una dintre cele mai importante universitati din Statele Unite ale Americii, asadar unele descoperiri nu pot fi aplicate tuturor persoanelor. Respondentii au participat la aproximativ 1.000 de sesiuni de speed dating, existand foarte multe oportunitati pentru a seinfiripa o relatie.

Transcrierile conversatiilor au aratat ca,in timp ce voluntarii incercau sa se decida daca le place persoana din fata lor sau nu, introducerea era foarte extinsa si nu reprezenta un "punct de atractie".

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/inima-706323ae992981a38404c99de7d196b8.jpgRapoartele realizate dupa sesiunile de intalniri scurte si interviurile acordate i-au ajutat pe cercetatori sa traga o serie de concluzii. Astfel, femeile sunt cele care prezinta cele mai putine probabilitati de a-si alege un partener, ele fiind mai selective decat barbatii.

Ambele genuri sunt foarte entuziasmate atunci cand se intalnesc, acest lucru fiind exprimatin forme diferite. "Atitudinea barbatilor se schimba, ei fiind foarte galagiosi, rad mai mult, ca mai apoi sa devina monotoni.

Femeile isi schimba tonalitatea vocii in functie de cum decurge discutia".


De asemenea, femeilor nu le plac intrebarile. Ele se simt "deconectate" atunci cand trebuie sa raspundaintrebarilor venite din partea barbatilor sau atunci barbatii le preseaza cu diferite intrebari.


Si cuvintele folosite de fiecare participant- de exemplu, de cate ori au spus "eu "sau "tu"- au aratat ca a existat un efort de a schimba subiectul conversatiei de la unul la celalalt, dar atat femeile, cat si barbatii au considerat ca sesiunile cele mai fructuoase au fost cele care s-au axat pe personalitatea femeii.( sursa foto shutterstock, sursa text mediafax)