De ce a avut loc, de fapt, explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani. Patru victime se află în stare critică

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 07 iun 2024, 13:34

Care ar fi cauza exploziei de la magazinul Dedeman din Botoșani

Sursa: Inquam- Denis Grosu

O explozie devastatoare a avut loc vineri, 7 iunie, la magazinul Dedeman din Botoșani. Sunt cel puțin 13 victime până în acest moment. Iată ce ar fi cauzat explozia!

Update: Conform Antena3CNN, autoritățile au dezactivat Planul Roșu de Intervenție după ce incendiul a fost lichidat, iar cele 13 victime au fost transportate la spital. Patru dintre cele 13 victime se află în stare critică.

O explozie devastatoare a avut loc la magazinul Dedeman din Botoșani, lăsând în urmă cel puțin 13 persoane rănite cu arsuri, dintre care una se află în stare critică.

Echipele de pompieri sunt în alertă, efectuând căutări pentru a identifica eventualele victime blocate sub dărâmături, în timp ce operațiunile de salvare și intervenție sunt în plină desfășurare.

Care ar fi cauza exploziei de la magazinul de bricolaj din Botoșani

Conform informațiilor furnizate de surse Antena 3 CNN, se pare că ieri, 6 iunie, a fost montată o centrală pe gaz în zona birourilor din centrul comercial, iar aceasta este probabil cauza exploziei.

Autoritățile desfășoară o anchetă amplă pentru a stabili circumstanțele precise ale incidentului și pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Citește și: Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani. De la ce ar fi pornit totul și în ce stare se află victimele

Potrivit sursei menționate anterior, explozia a lăsat în urmă un bilanț tragic de 13 persoane rănite, dintre care 5 sunt angajați ai magazinului și 8 sunt clienți.

Ultima victimă, cu răni ușoare, s-a prezentat singură la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Botoșani, unde a primit îngrijirile necesare. Una dintre victime se află în stare gravă, fiind intubată. Echipele medicale continuă să ofere asistență și tratament celor afectați de incident, iar autoritățile investighează cu rigurozitate cauzele și circumstanțele exploziei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

În această situație critică, eforturile de intervenție și asistență medicală sunt la maximum. Elicopterele SMURD Iași și SMURD Galați sunt deja în zbor către Botoșani, iar elicopterul Black Hawk nr. 270 se pregătește să decoleze de la București pentru a oferi sprijin suplimentar. În plus, avionul SMURD este prealertat, fiind gata să intervină în caz de necesitate.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Botoșani, la acest moment, nu s-ar fi înregistrat nicio persoană decedată. De asemenea, s-a comunicat că incendiul a fost lichidat, însă există riscul de prăbușire al clădirii.

Citește și: Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce spun martorii despre clipele de groază prin care au trecut

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost alertat elicopterul SMURD și prealertat avionul SMURD.

Din informațiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate. Incendiul este lichidat”  se arată în comunicatul transmis de ISU Botoșani.

ISU Botoșani a transmis că, având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului au fost alocate două autospeciale de stingere, o autospecială pentru transportul victimelor multiple, două ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă. Misiunea este în desfășurare dinamică.