Creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus a fost studiată de specialiștii în sănătate, iar autoritățile au ajuns la concluzia că există un loc unde noul coronavirus s-a răspândit cu rapiditate.
Cifrele raportate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul celor care sunt depistați pozitiv cu noul coronavirus este în creștere, asta după ce în România, numărul îmbolnăvirilor a rămas constant mai multe luni la rând. Premierul Florin Cîțu a precizat de ce a crescut numărul cazurilor noi de coronavirus în ultima perioadă.
Unde s-ar fi infectat românii cu coronavirus? Florin Cîțu explică de ce a crescut numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19
Autoritățile din România au luat decizia de a impune mai multe restricții în perioada următoare pentru a ține sub control pandemia de coronavirus. Românii nu vor mai putea ieși din case între orele 22:00 și 05:00. În plus, în stațiunile montane, unitățile de cazare vor funcționa doar la 70% din capacitatea maximă. Această măsură a fost luată pentru a descuraja aglomerația de pe pârtii. Premierul Florin Cîțu a precizat că numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut după ce românii au mers la schi și au ignorat regulile de igienă și distanțarea socială.
Premierul a subliniat că în alte țări, oamenii nu au avut posibilitatea de a merge la schi, dorind să evidențieze că restricțiile impuse în România sunt mai puțin severe decât în alte țări.
„Anul trecut nu am avut vaccin şi am reuşit să trecem prin aceste perioade. În paralel cu campania de vaccinare, avem campania pe care o menţinem de a stopa pandemia. Masca este obligatorie, avem distanţarea socială, dezinfectantul trebuie să fie la noi.
Am înăsprit condiţiile pe timpul nopţii, dar, dacă ne uităm ce se întâmplă în restul lumii, vedem că România are printre cele mai relaxate condiţii şi am reuşit să fim aici pentru că oamenii, în mare majoritate, au respectat aceste reguli. Obiectivul este să păstrăm. După ce am văzut lockdown-ul de anul trecut, anul acesta nu mai trebuie să existe aşa ceva, trebuie să găsim un echilibru, să ducem economia funcţională, dar să şi putem să controlăm pandemia.
Anul trecut nu am intrat în lockdown şi ajunsesem la cifre foarte mari (n.r în valul doi al pandemiei de coronavirus). Singurele perioade de lockdown au fost în martie şi aprilie anul trecut, dar după, valul doi, nu au mai existat perioade de lockdown şi cred că România a fost singura ţară fără lockdown după valul doi. Nu luăm în calcul aşa ceva (un lockdown- n.r.) şi ştim de ce cresc cazurile. România a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puţine ţări şi-au permis acest lux şi acolo, e adevărat, oamenii nu au respectat în totalitate regulile. Dacă ar fi respectat, nu am fi fost nevoiţi să luăm şi măsurile din perioada următoare. Dar am demonstrat că am deschis şcolile şi nu de acolo vine numărul de infectări.”, a precizat premierul României, Florin Cîțu, potrivit stirileprotv.ro.
Practic, potrivit premierului Florin Cîțu, un număr însemnat de români s-ar fi infectat cu COVID-19 la schi, acesta fiind motivul pentru care, în prezent, autoritățile au fost nevoite să impună noi restricții pentru a preveni un al treilea val al pandemiei de coronavirus.
Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.
Anumite categorii de pensionari din România beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară de 50% din cuantumul pensiei de bază.
Ziua de 15 noiembrie 2024 va rămâne o dată marcată de durere pentru familia artistului Igor Cuciuc, după ce fiica acestuia, Andreea, în vârstă de doar 17 ani, s-a stins fulgerător în timpul unei petreceri de după Balul Bobocilor.
Silviu Prigoană, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri și politicieni din România, a atras de-a lungul vieții multă atenție prin alegerile sale neobișnuite și deseori surprinzătoare. Printre acestea se numără și numele aparte alese pentru trei dintre copiii săi, care au stârnit curiozitatea publicului și au fost adesea discutate.