De ce a fost numit Selly „spaima miniștrilor Educației”. Motivul pentru care Monica Anisie, fostul ministru al Educației, s-a retras din dezbaterea programată cu YouTuber-ul: „În locul domniei sale, nu aș fi intrat nici eu în acea dezbatere”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 03 dec 2023, 07:05

Motivul pentru care Monica Anisie, fostul ministru al Educației, s-a retras din dezbaterea programată cu Selly

Sursa: Captură KANAL D

Andrei Șelaru, cunoscut de toată lumea drept Selly, a fost invitat în ultima ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Invitat în ultima ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, prezentată de Denise Rifai și difuzată exclusiv la Kanal D, Andrei Șelaru (Selly) a răspuns celor mai mari curiozități care stau pe buzele oamenilor.

De ce a fost numit Selly „spaima miniștrilor Educației”

De meserie, Selly este YouTuber și om de divertisment. Este cel mai mare YouTuber român, având 3,19 milioane de abonați.

Selly s-a făcut remarcat încă de când era un mic copil prin conținutul amuzant pe care îl produce și, recent, de când a terminat liceul, prin acțiunile și discursurile sale, menite să atragă atenția asupra dezastrului din sistemul educațional.

Citește și: Selly, cel mai tânăr invitat de la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. Dezvăluirile celui mai influent român din mediul online, în ediția de duminică a emisiunii de la Kanal D

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Nu mi-am propus niciodată să fiu spaima miniștrilor Educației, nu mi-am propus niciodată să fiu folosit pe plan politic în niște lupte între partide și politicieni, n-a fost niciodată intenția mea, de altfel. Dacă am renunțat la această luptă pentru reforma educațională: nu am renunțat la ea, însă am realizat că, în momentul în care te bagi într-un lucru de genul acesta, tot ce tu faci va fi privit prin prisma acelui lucru.

Ăsta este cel care voia să reformeze educația, ăsta este cel care se distrează cu prietenii lui, cel care face niște videoclipuri amuzante, adică e foarte greu și e o linie foarte fină în momentul în care tu te pui în poziția asta de om care vrea să schimbe ceva în educație, deodată nu mai poți să faci foarte multe lucruri. Ori, meseria mea de bază nu e asta, eu nu sunt un activist, nu sunt nici vreun pretendent la vreo funcție politică, eu sunt un om de divertisment, sunt un entertainer, sunt o persoană publică al cărei principal scop este
să te facă să zâmbești și să râzi și sunt un antreprenor în domeniul divertismentului, motiv pentru care am lăsat-o mai moale în momentul în care mi-am dat seama că este detrimental pentru mine”
, a declarat Selly.

Motivul pentru care Monica Anisie a refuzat să participe la dezbaterea cu Selly

În urmă cu aproape trei ani, în anul 2020, o dezbatere ar fi trebuit să aibă loc între Selly și Monica Anisie, ministru al Educației la acea vreme.

Deși inițial acceptase, senatoarea s-a răzgândit, în final, astfel că dezbaterea nu a mai avut loc.

Citește și: Andrei Șelaru: Ce își dorește Selly la 22 de ani? De mic a fost interesat de tot ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat

„Nu mi-am propus, repet, niciodată să fiu spaima vreunui ministru, de altfel nici măcar nu a fost inițiativa mea vreodată.

Odată a fost, odată am chemat-o eu pe doamna Andronescu în propria mea emisiune, propriul meu talkshow. Când vine vorba de doamna Anisie, spre exemplu, nu eu am fost cel care a inițiat dezbaterea respectivă. Cei de la respectiva emisiune ne-au invitat, amândoi am spus Da, după care doamna Anisie s-a retras pe un motiv penibil. Înțeleg de ce s-a retras, nu înțeleg de ce nu a refuzat din prima. Nu ar fi fost politic benefic pentru domnia sa, pentru că intra într-o dezbatere în care eu nu aveam mare lucru de pierdut, domnia sa avea multe de pierdut dacă venea nepregătită la dezbaterea respectivă, avea foarte puține de câștigat de acolo. În locul domniei sale, nu aș fi intrat nici eu în acea dezbatere”, a explicat Selly.