„De ce a mințit soția?” Ciobanul din Dolj, care a luat viața unui prieten, în timpul sacrificării unui miel, aparent din greșeală, a fost reținut pentru crimă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 ian 2024, 02:20

În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul de 45 de ani și-a dat ultima suflare pe patul de spital

Sursa: observatornews.ro

Răsturnare de situație în cazul ciobanului din Dolj, care și-a înjunghiat un prieten, în timpul procedurii de sacrificare a unui miel. Deși acesta a spus că a fost un accident, procurorul criminalist a precizat că este vorba de crimă.

Ciobanul din Dolj, acuzat că și-a înjunghiat un prieten din greșeală, se pare că, de fapt, a premeditat totul. Mama victimei a mărturisit că nu îl crede pe cioban și că, la mijloc, nu este vorba de o greșeală, așa cum el spune, dar nu a fost crezută, la început.

Ciobanul din Dolj, care și-a înjunghiat un prieten, a fost reținut pentru crimă

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a mers la o stână, pentru a cumpăra un miel, acolo unde fusese angajat și ciobanul cu pricina. Cei doi se cunoșteau și, conform apropiaților, ar fi făcut mai multe grătare împreună de-a lungul timpului.

Soția victimei și bărbatul care l-a înjunghiat au declarat că totul a fost doar un accident, doar că, în urma cercetărilor, procurorul criminalist a ajuns la o altă concluzie.

Totul s-a petrecut în Vinerea Mare, pe data de 16 aprilie.

În momentul în care poliția a ajuns la fața locului, în urma apelului la 112, oamenii legii au găsit victima înjunghiată în piept. În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul de 45 de ani și-a dat ultima suflare pe patul de spital.

Citește și: Monica Odagiu, pusă în fața mamei băiatului decedat în accident. „Vă rog să mă iertați, nu am vrut"

Conform spuselor ciobanului, ale soției victimei și ale celui care deține stâna, totul a fost un accident, după ce bărbatului i-ar fi alunecat cuțitul din mână, după ce a făcut o mișcare puternică, în timpul tranșării. Inițial, nu a fost luată nicio masură, deoarece totul s-a petrecut în timp ce victima ținea de miel, iar informațiile oferite păreau reale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ciobanul și victima s-ar fi luat la ceartă

Potrivit cercetărilor care au continuat și după aceea, între cioban și victimă ar fi izbucnit un conflict spontan, iar ciobanul l-a înjunghiat intenționat, susțin oamenii legii și procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

„Având în vedere concluziile preliminare formulate de medicul legist din cadrul I.M.L.

Craiova, declarațiile fluctuante ale martorilor, precum și suspiciunile cu privire la împrejurările comiterii faptei, dosarul cauzei a fost preluat în anchetă proprie de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale desfășurând cercetări sub directa coordonare a procurorului de caz.

Citește și: „Nu știu ce să mai fac. Am umblat peste tot”. Un bărbat din Iași își caută fiul fără încetare, de câteva luni, după ce acesta a plecat la muncă

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, bărbatul de 49 de ani i-ar fi aplicat o lovitură cu un cuțit bărbatului de 45 de ani, provocându-i leziuni ce au condus la decesul acestuia din urmă”, a fost precizat, într-un comunicat.

În noaptea de Înviere, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de omor. Mai mult decât atât, procurorul și polițiștii încearcă să afle „de ce a mințit soția” în ceea ce privește conflictul dintre cioban și vitimă.