De ce a murit actorul Matthew Perry. N-o să-ți vină să crezi ce au găsit medicii în organismul lui

Author: Diana Bostan
Actualizat: 16 dec 2023, 15:39

De ce a murit actorul Matthew Perry

Sursa: Facebook- Matthew Perry

Au fost dezvăluite concluziile raportului de expertiză medico-legală cu privire la cauza decesului lui Matthew Perry. Vezi de ce a decedat îndrăgitul actor?

Actorul Matthew Perry, cunoscut pentru rolul său în serialul popular "Friends" în care a interpretat personajul Chandler Bing, a fost descoperit fără viață la domiciliul său, în piscină, pe 28 octombrie. Recent, Departamentul de Medicină Legală din Los Angeles a dezvăluit informații cu privire la cauza decesului.

Ce a provocat decesul actorului Matthew Perry

Departamentul de Medicină Legală al comitatului Los Angeles a stabilit că moartea actorului Matthew Perry a fost clasificată drept un accident, survenit ca urmare a "efectelor acute ale ketaminei".

Această concluzie a fost comunicată sâmbătă prin intermediul PA Media/dpa.

Citește și: Denzel Washington, în rolul lui Hannibal, în următorul film lansat de Netflix

În urma examinării post-mortem, medicii legiști au ajuns la concluzia că actorul Matthew Perry a decedat ca urmare a efectelor acute ale ketaminei. Actorul ar fi putut intra într-un șoc din cauza consumului de substanțe interzise, acest lucru ducând și la pierderea cunoștinței, implicit înec.

Printre factorii care au contribuit la deces se numără "înecul, boala coronariană și efectele buprenorfinei",cel din urmă fiind un analgezic utilizat în tratarea tulburărilor rezultate în urma consumului de opioide.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce spun medicii cu privire la modul în care actorul s-a stins din viață

Potrivit medicului legist Raffi Djabourian, în organismul actorului Matthew Perry a fost găsit un nivel ridicat de ketamină. Printre principalele efecte ce pot duce la moartea unei persoane ce consumă ketamină într-o asemenea cantitate sunt suprastimularea cardiovasculară cât şi depresia respiratorie.

Citește și: Jennifer Aniston, mesaj emoționant după moartea lui Matthew Perry. Aceasta i-a adus un ultim omagiu actorului

"La nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară cât şi depresia respiratorie. Înecul contribuie ca urmare a probabilităţii scufundării în piscină după ce şi-a pierdut conştienţa; boala arterială coronariană contribuie din cauza exacerbării efectelor miocardice induse de ketamină asupra inimii",  a spus medicul, potrivit Antena3.ro.

Actorul nu s-a ferit niciodată să vorbească deschis despre lupta pe care o duce cu consumul de substanțe interzise, ba chiar a încercat să ajute și alți bărbați în situația sa. La

scurt timp după ce actorul a trecut în neființă, a luat naștere o fundație în memoria lui, care și-a propus să ofere suport și sprijin persoanelor aflate în lupta cu dependența de substanțe.

Renumitul actor, care a devenit cunoscut pentru rolul său iconic din ”Friends”, unde l-a interpretat pe Chandler Bing, a trecut în neființă la vârsta de 54 de ani, pe data de 28 octombrie.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.