De ce a murit, de fapt, profesorul italian vaccinat cu serul AstraZeneca. Rezultatul autopsiei a fost făcut public

Author: Denisa Avram
Actualizat: 22 iul 2022, 18:35
Care au fost rezultatele autopsiei pentru pacientul care a decedat dupa vaccinarea cu serul AstraZeneca

Un profesor italian de 57 de ani a decedat după ce a fost imunizat cu vaccinul AstraZeneca. Iată ce au descoperit medicii legişti după autopsie

Un profesor în vârstă de 57 de ani din Biella, Italia, a murit după ce a fost vaccinat cu serul AstraZeneca.  În urma autopsiei efectuată de legistul Roberto Testi, alături de un consultant desemnat de familie, nu a ieşit la  iveală formarea de trombi, potrivit Repubblica.

Cazul italianului care a murit după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca

Potrivit autopsiei,  inima și celelalte organe se aflau într-o stare aparentă de sănătate.

Deocamdată, nu există semne care să coreleze decesul cu administrarea vaccinului. Răspunsurile suplimentare vor veni în următoarele zile, o dată cu reyultatele examinării histologice.

Profesorul Sandro Tognatti le spusese medicilor înainte de vaccinare că era sănătos. Astfel, cea mai probabilă ipoteză luată în calcul acum este o moarte subită cardiacă, conform alphnews.ro.

Întreaga familie a bărbatului a fost vaccinată, fără reacţii adverse.

Soția sa, Simona Riussi, profesoară de muzică la școala medie Cossato, a fost vaccinată în aceeași zi, sâmbăta trecută. A fost vaccinată și fiica celor doi, Ginevra, în vârstă de 23 de ani. Părinții profesorului, Sergio, 85 de ani, și Lina, 81 de ani, au fost vaccinați și se simt bine.

În urma incidentului, procurorii din Piemonte au pus sub sechestru un lot de 393.600 de vaccinuri ale AstraZeneca  după decesul profesorului.

Procurorii au precizat că nu există dovezi în acest moment care să lege vaccinul de moartea bărbatului. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Este oficial! Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România! Iată când ajung primele doze!

Care sunt vaccinurile anti-COVID folosite în România

În opinia medicului Emilian Popovici, toate vaccinurile care sunt folosite în România, Pfizer/BioNTech, Moderna și   AstraZeneca, sunt bune.

Potrit acestuia imunizarea este cea mai eficientă modalitate de a ne întoarce la normal. 

Citeste si:  Un centru de vaccinare din București, pe punctul de a se închide. Beatrice Mahler: „Ajungem într-un moment de risc major!”

“Sunt două tipuri de studii care se fac cu vaccinurile şi cu medicamentele. Atât cu vaccinul Pfizer, cât şi cu Moderna. Sunt studiile de efectivitate, adică acelea din populaţie, la care rezultatele au fost la fel de bune ca la studiile de eficienţă, adică 95%.

La AstraZeneca, eficienţa este în jur de 70% sau puţin peste, dar este suficientă. Pentru populaţia generală, vaccinul AstraZeneca este foarte bun. Cu privire la anticorpi, depinde foarte mult cum reacţionează fiecare organism. Buletinele de analize dau un titlu de anticorpi şi o valoare. Dacă ai ceva peste valoarea care e în analize, se cheamă că ai dezvoltat anticorpi. Eu zic că toate cele 3 vaccinuri care sunt folosite la noi sunt bune”, a mai declarat cunoscutul epidemiolog.

Citeste si: Te poţi îmbolnăvi de COVID şi după vaccinare! Care este motivul?