Tinerei din Iași i se făcuse rău când tramvaiul se afla în zona străzii Musicescu. Evenimentul dramatic s-a petrecut la scurt timp după ce aceasta a urcat în mijlocul de transport în stația din Piața Unirii.
Ce au transmis medicii, după ce fata care a făcut infarct în tramvai a decedat
În jurul orei 12:30, călătorii au observat cum fata s-a prăbușit brusc.
„Tânăra de 24 de ani a decedat, iar necropsia va clarifica dacă motivul a fost o disecție de aortă sau altă cauză. Am avut foarte puțin timp în care activitatea cardiacă a fost prezentă pentru a putea stabili un diagnostic precis. Am inițiat, de exemplu, o investigație prin computer tomograf pentru a verifica posibilitatea unei disecții de aortă. Totuși, în momentul în care avea o activitate cardiacă redusă, aceasta s-a oprit din nou. Am efectuat resuscitarea pentru a treia oară, însă, din păcate, de această dată nu am mai reușit să o salvăm”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, citată de Ziarul de Iași.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Citește și: Veste bună pentru pensionare! Cine va primi cu 890 de lei în plus la pensie, de la 1 ianuarie 2025
De ce afecțiune suferea tânăra care a făcut infarct in tramvai
Medicul-șef UPU-SMURD Iași a explicat că există suspiciuni privind o afecțiune cardiacă nediagnosticată sau netratată corespunzător. Potrivit acestuia, în trecut ar fi putut fi recomandată o intervenție chirurgicală, care, însă, nu a fost efectuată. Această situație ridică întrebări cu privire la monitorizarea și prevenția afecțiunilor cardiovasculare, mai ales la persoanele tinere.
„Deși foarte tânără, se știa că suferă de o afecțiune cardiacă gravă și avea nevoie de o intervenție chirurgicală. Diagnosticul includea ectazie de aortă, alături de alte complicații, iar documentele de externare de la un spital din Iași indicau necesitatea unei operații pentru tratarea problemei cardiace”, a mai spus medicul, potrivit sursei citate.
Deși infarctul miocardic este asociat de obicei cu persoanele vârstnice, specialiștii atrag atenția că și tinerii pot fi afectați, mai ales în cazul unor afecțiuni preexistente, stresului intens sau unui stil de viață nesănătos.