De ce ai nevoie de servicii contabile

Author: Oana Picerea

Ești cetățean al Capitalei și ți-ai deschis o firmă în domeniul tău de expertiză, însă gestionarea finanțelor ți se pare dificilă? Îți este greu să ții pasul cu toate modificările legislative din domeniul financiar și să gestionezi și activitatea companiei tale? Te simți îngropat în acte și simți că nu mai faci față? Cea mai bună soluție este să angajezi un expert contabil cu drept de semnaătură care să se ocupe de tot ce înseamnă evidența contabilă la tine în firmă. În acest articol îți vom explica de ce beneficii ai parte dacă apelezi la o firmă de servicii de contabilitate.

Contabilitate

            Ce este contabilitatea și de ce ai nevoie de astfel de servicii în compania ta? Contabilitatea presupune gestionarea financiară a firmei. Practic, contabilul se ocupă de tot ce înseamna finanțe la tine în companie, de întocmirea, corectarea și înregistrarea documentelor, te consiliază în privința deciziilor financiare pe care le iei și îți oferă rapoarte cu privire la mersul lucrurilor în ceea ce privește veniturile și profitul firmei.

            Contabilitatea este un domeniu obositor fiindcă este foarte migălos. Trebuie să fii deosebit de atent la detalii, pentru a nu scăpa nimic din ochi. De multe ori, omiterea din greșeală a unui document financiar poate aduce cu sine controale financiare la tine în firmă, în urma carora te poți alege cu o amendă usturatoare sau chiar interdicția de a mai funcționa pentru o perioadă de timp. Să apelezi la un expert contabil este cea mai bună variantă atunci când contabilitatea nu este domeniul tau de expertiză și nu ai suficient timp pentru a te documenta asupra procedurilor financiare necesare pentru a funcționa în deplină legalitate.

Servicii contabile

            Serviciile de contabilitate se împart pe trei ramuri: evidența contabilă, salarizare și personal și inventariere. O firmă care pune la dispoziție servicii contabile se va ocupa de toate acestea, pentru ca tu să nu îți bați capul cu o mulțime de acte și să te concentrezi mai degrabă pe activitatea de manager. În cele ce urmează vom analiza fiecare tip de serviciu în parte, pentru a vedea utilitatea lor în buna gestionare a companiei tale.

            Evidența contabilă presupune întocmirea, revizuirea și înregistrarea la instituțiile abilitate a tuturor documentelor financiare necesare pentru a funcționa legal în fața statului. Printre acestea, se numara balanțele contabile, care mai sunt cunoscute și sub numele de balanțe de verificare. De ce? Deoarece au rolul de a urmări conturile firmei. Cu ajutorul acestei balanțe, atât contabilul, cât și tu ca manager, puteți verifica sumele de bani care intră și ies din firmă și să te asiguri că acestea sunt gestionate corect și legal. De exemplu, există anumite procedee în momentul în care dorești ,,să scoți bani din firmă”, deoarece acest lucru nu se poate face oricând dorești. Această informație ți-o va furniza expertul contabil, care ,,ține contul” banilor din compania ta și te înștiințează când se împlinește termenul de la care poți extrage bani din cont.

            Absolut toate ,,mișcările” banilor din conturile firmei sunt înregistrate într-un registru-jurnal, care va fi în grija contabilului. Astfel, poți verifica oricând ce se întamplă cu banii tăi, indiferent dacă ai neclarități sau totul merge ,,ca pe roate”.

Expert contabil

            Expertul contabil este cel mai mare aliat al tău atunci cand ai nevoie de o gestionare și verificare a finanțelor din firmă. Orice problemă sau întrebare cu privire la contabilitate ai avea, acesta se va ocupa. Toate sfaturile și îndemnurile se încadrează la consultanță contabilă și financiară. O firmă de contabilitate te va învăța cum să redactezi actele de care ai nevoie pentru a îndeplini toate cerințele prevăzute de legile în vigoare. Firma de contabilitate te va supraveghea și îți va explica necesitatea tuturor acestor documente și chiar le poate întocmi în locul tău. Atunci când legile ți se par greu de descifrat, expertul contabil le va traduce într-un limbaj simplu de înțeles.

            Dacă totuși te afli în situația de a primi un control financiar la tine în firmă, expertul contabil poate fi de față pentru a răspunde întrebărilor inspectorului și pentru a explica situația în detaliu. Mai mult, nici nu este necesar ca tu să fii de față, deoarece contabilul este mai mult decât capabil să te reprezinte și să gestioneze situația astfel încât tu să ieși în câștig.

Servicii contabile București

            Bucureștiul este o zonă importantă pentru dezvoltarea afacerilor, un motiv în plus să acorzi interes contabilității firmei tale, care are parte de mediul prielnic pentru succes. Serviciile unei firme specializate în acest domeniu sunt utile deoarece scapi de grija verificării salariilor, pe care le înregistrează contabilul în registrul general de evidență a salariaților, locul unde toți angajații sunt înregistrați și monitorizați din punct de vedere al salariului. Tot ce înseamnă de la înregistrarea contractului de muncă la ITM până la întocmirea statelor de plată și depunerea fișelor fiscale, intră în atributțiile firmei de contabilitate.

            Ai nevoie de cineva care să monitorizeze activele și pasivele firmei tale? Expertul contabil îți sare în ajutor! Acesta îți va oferi sfaturi în privința inventarului și rezultatelor acestuia, dar mai ales cum să le valorifici.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.