De ce ai nevoie pentru a-ți construi propriul sistem de alimentare cu apă din surse alternative

Author: Diana Tilă

Te-ai săturat să te bazezi pe alimentarea cu apă de la rețeaua publică? Îți dorești să preiei controlul asupra propriului sistem de alimentare cu apă? Construirea propriului sistem de alimentare cu apă din surse alternative nu este un proces atât de complicat precum poate părea. Cu doar câteva componente cheie, poți avea acces la apă curată ori de câte ori ai nevoie de ea.

Iată de ce ai nevoie pentru a putea începe!

1. Pompă submersibilă

O pompă submersibilă este un tip de pompă de apă care este special proiectată pentru a fi scufundată în apă. Acesta este de obicei folosită pentru a pompa apa dintr-un puț sau altă sursă subterană de apă. Pompele submersibile sunt eficiente și fiabile și pot fi utilizate pentru trage apa de la adâncimi de până la câteva zeci de metri. Pe micul-fermier.ro găsești extrem de multe modele de pompe submersibile din care poți alege echipamentul potrivit pentru nevoile tale.

2. Panou de control

Un panou de control este un dispozitiv care este utilizat pentru a controla funcționarea pompei submersibile. Acesta include de obicei un set de comutatoare și manometre care îți permit să pornești și să oprești pompa, să monitorizezi presiunea apei și să reglezi viteza pompei.

3. Sursa

Sursa apei tale va depinde de locația ta și de disponibilitatea apei în zona în care dorești să proiectezi sistemul. Dacă ai acces la un puț, îl poți folosi ca sursă de apă pentru sistem. Dacă nu ai un puț în zonă, poți utiliza o fântână sau altă sursă de apă care se situează în zona ta ca un lac sau un râu.

4. Rezervor de stocare

Un rezervor de stocare este utilizat pentru a stoca apa care este pompată de la sursă. Dimensiunea rezervorului va depinde de nevoile tale de apă și de dimensiunea proprietății pe care o deții și intenționezi să o uzi. Un rezervor mai mare îți va oferi mai multă apă  stocată, dar va fi, de asemenea, mai scump.

5. Conducta de alimentare

O conductă de alimentare este utilizată pentru a transfera apa din rezervorul de stocare în locurile în care ea este necesară. Dimensiunea conductei de alimentare va depinde de cantitatea de apă pe care trebuie să o livrezi și de distanța pe care apa trebuie să o parcurgă.

6. Conducte de evacuare

Conductele de evacuare sunt utilizate pentru a transfera apa din rezervorul de stocare în locurile în care este necesară. Sunt, în general, fabricate din PVC sau alte materiale care pot rezista la expunerea la apă și la intemperii.

Cu aceste componente cheie, îți poți construi propriul sistem de alimentare cu apă din surse alternative. Preluând controlul asupra alimentării cu apă, îți poți asigura accesul nelimitat la apă curată, chiar și în perioadele de secetă cruntă. De ce să mai aștepți? Începe chiar astăzi să-ți pregătești proiectul pentru construirea propriul sistem de alimentare cu apă și bucură-te de liniștea sufletească care vine odată cu cunoașterea faptului că ai întotdeauna acces la apa de care ai atâta nevoie.

 

sursa foto: pexels.com

 

 

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.