De ce ar trebui sa alegi jocurile educative pentru copii?

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 20 iun 2018, 16:28

TV, tehnologie, internet, jocuri online, gadgeturi? Ei bine, toate aceste elemente au inceput sa faca parte din viata fiecarei persoane. Fie ca vorbim de cei mici sau de adulti, acestea au luat amploare inntr-un timp foarte scurt.

Impactul acestora asupra copiilor, inca de la cele mai mici varste, este unul nefavorabil sau chiar nociv pentru dezvoltarea lor.

Fie ca vorbim de tableta, telefon sau laptop, aceste dispozitive, in timp,  pot duce la schimbari majore de comportament si la aparitia depresiei severe atunci cand ei ajung la maturitate.

Astfel, se ajunge la o discrepanta intre viata online si viata offline.

Mai mult decat atat, educatia copilului tau trebuie sa fie pe primul plan si trebuie sa iei  toate masurile pentru ca el sa se bucure de o viata frumoasa si linistita fara un impact negativ din partea dispozitivelor sau altor gadgeturi.

Astfel, pentru o mai buna educatie, apeleaza la anumite jocuri educative pentru copii. Fie ca vorbim de un copil de 12 luni +, 18 luni+  sau unul de peste 14 ani, aici gasesti cu usurinta cele mai diversificate categorii de jocuri educative pentru copii, jucarii educative, jucarii pentru dezvoltarea copiilor.

Citeste mai departe si afla de ce ar trebui sa alegi aceste jocuri educative, cand este momentul sa le achizionezi si importanta acestora.

Ce sunt jocuile educative?

Jocurile educative sunt acele resurse create special pentru a oferi educatie prin joaca.

Acestea sunt create special pentru o mai buna intelegere a conceptelor, sa cunoasca anumite domenii, sa rezolve problemele prin joaca. In plus, jocurile ii ajuta pe copii sa isi dezvolte anumite abilitati. Prin joc ei pot invata sa numere, sa gateasca, sa contruiasca, sa memoreze sau sa-si imbunatateasca memoria vizuala si imaginatia. In plus, anumite categorii de jocuri educative ii ajuta sa aiba o logica rapida sau ii invata despre anumite subiecte stiintifice.

Acest tip de jocuri este ideal pentru copilul tau  deoarece nu-l forteaza sa invete despre un anumit topic. Prin joaca, el deprinde foarte usor o paleta diversificata de abilitati. Cu toate acestea, jocurile educative  au un rol important pentru cei mici, deoarece la crestere vor putea sa inteleaga mult mai usor lucrurile, sa foloseasca o serie de tactici si solutii pentru orice situatie.

Cand poti achizitiona jocurile educative?

Poti opta pentru anumite jocuri educative incepand de la 12 luni+. Pentru aceasta varsta poti opta pentru un set de cuburi iar pentru 18+ un joc de memorie. Dupa aceasta varsta poti apela la alte jocuri educative potrivite varstei  lui cum ar fi: joc de strategie, joc de memorie, seturi de sah, joc de logica, joc interactiv, joc de indemanare, joc de carti si altele.

Mai mult decat atat, sfatuieste-te cu cel mic atunci cand vrei sa achizitionezi astfel de jocuri. Desigur, pentru cei de 12 luni poti decide singur ceea ce crezi ca ar trebui sa aiba in materie de jocuri educative.

In orice caz, trebuie sa acorzi importanta acestor jocuri si sa-ti incurajezi copilul  sa-si doreasca sa invete lucruri noi de pe o zi pe alta. Pentru o mai buna satisfactie, ia si tu parte la aceste jocuri,  tocmai pentru a-i oferi mai multa incredere si sustinere. Il poti incuraja de fiecare data si ii poti explica anumite lucruri atunci cand el simte nevoia.

Pentru un plus de interactivitate, incearca sa chemi si alti copii, colegii de la gradinita sau prieteni. In echipa se invata mult mai bine si ei isi fac cunoscute opiniile.

Importanta jocurilor educatieve

Alege pentru copilul tau jocuri educative pentru a avea o copilarie frumoasa, fara influenta tehnologiei, dispozitivelor sau gadget-urilor. Vei avea un copil intelegint, creativ si cu o gandire logica. Ofera-i  atentie, joaca-te cu el, petrece timp cu el atat cat iti permite timpul si vei avea un copil fericit cu o baza solida de cunostinte.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.