De ce baccarat-ul a ajuns un joc atât de popular?

Author: Oana Iosif

În oferta de jocuri de masă întâlnită în orice cazino, se va întâlni şi jocul de baccarat - un joc de cărţi extrem de simplu şi ofertant. Cărţile au o anumită valoare şi, nu trebuie decât să realizezi 9 puncte pentru a-ţi asigura câştigarea unei mâini de joc. La capătul opus, realizarea de 0 puncte aduce pierderea pariului, pentru că, realizat baccarat. Cea mai cunoscută variantă de baccarat este numită Punto Banco şi este întâlnită în mai toate cazinourile din lume, fiind disponibilă şi în cazinourile din ţară.

1. Asiaticii iubesc jocul

O simplă răsfoire pe sloturi pe tocuri te poate aduce în fața unei variante de baccarat. Deşi pare puţin probabil, jocul de baccarat era până nu demult apanajul oamenilor bogați, aşa că, pentru o vreme a fost rezervat doar lor. Se juca pe sume mari în mai puțin de un minut. Din fericire, internetul a reglementat această discrepanţă astfel încât, jocul de baccarat este permis oricărui jucător, indiferent de bugetul de joc pe care îl are.

Poate că ai trecut cu uşurinţă peste acest joc, însă este cazul să îţi revizuieşti optica. Jocul de baccarat este atât de îndrăgit în Asia, încât reprezintă secţiunea de ofertă de cazino cea mai accesată zilnic de jucătorii din regiune. Se cunoaşte apetitul deosebit al asiaticilor pentru jocurile de noroc - în special al celor de naţionalitate chineză.

Jocul este iubit mai ales în Macau şi Singapore, dar face furori în egală măsură şi în Malaezia. Şi tot în aceste zone se înregistrează şi cei mai mulți jucători de baccarat pe mize mari, ceea ce arată interesul deosebit pe care aceştia îl au pentru jocul de baccarat.

2. Mini Baccarat face jocul mai accesibil

În esenţă, jocul de baccarat face obiectul jucătorilor cu bani, aşa că, îl vei întâlni în majoritatea cazinourilor pe mize mari. Există însă şi versiunea de Mini Baccarat, care se referă în fond la jocul de baccarat pe mize mici.

Jocul este unul mai accesibil atât pentru jucătorii cu bugete mici dar şi pentru aceia care se iniţiază pentru prima oară în acest joc de masă. Regulile sunt aceleaşi, dar ai posibilitatea să te familiarizezi cu jocul fără să fi intimidat de mizele mari practicate uzual.

Şi cum regulile jocului sunt simple şi uşor de învăţat, este şi pentru cazinouri o oportunitate de a promova jocul şi de a-şi spori în acest fel numărul de clienţi jucători. Şi pentru jucători accesarea Mini Baccarat aduce avantaje, putând chiar achiziţiona bonusuri pe care le pot folosi pentru a miza real pe acest joc.

3. Şanse bune de câştig

Pentru că jocul de baccarat este unul atât de popular, raţionamentul simplu pentru această caracteristică ar fi că jocul este unul profitabil. Şi într-adevăr, jocul de baccarat poate să fie considerat ca fiind unul dintre cele mai profitabile jocuri de masă pe care gamblerii îl pot accesa.

Nu degeaba jucătorii asiatici mizează mult la acest joc, o fac pentru că jocul de baccarat le aduce satisfacţii financiare. Explicaţia este şi în acest caz una simplă, este „de vină” valoarea mică a marginii de casă a acestui joc.

În jocul de baccarat sunt disponibile numai 3 pariuri, cel pe dealer, pe jucător şi pe o presupusă egalitate de punctaj între cei doi. Fiecare dintre acestea aduce o margine de casă diferită, aşa că pariurile pe care le poţi face trebuie să ţină cont de această valoare.

Cel mai popular şi totodată cel mai profitabil pariu este să mizezi întotdeauna pe dealer, pe cel care împarte cărţile de joc. În acest caz marginea de casă pentru jocul de baccarat este de numai 1%, ceea ce înseamnă că restul de 99 de procente sunt şansele tale reale de câştig.

Poţi paria deasemenea pe propria mână, dar în acest caz marginea de casă declarată de jocul de baccarat este de 1,24%. Valoarea este puţin mai mare decât cea a pariului pe dealer, dar chiar şi aşa aduce şanse reale de câştig.

Pariul egalitate în baccarat presupune că atât mâna dealerului cât şi a jucătorului să fie de aceeaşi valoare. Pentru că acest lucru se materializează destul de rar, în cazul în care vei reuşi un asemenea pariu cota este de 8:1 şi îţi va aduce în cont o sumă importantă de bani.

4. Nu-ţi trebuie foarte multă strategie

Este adevărat că majoritatea jocurilor de masă necesită anumite strategii de joc de natură să îţi îmbunătăţească şansele de câştig. Totuşi, nu joci la ruletă sau participi la o masă de poker Texas Hold’em, jocul de baccarat este mult mai simplu decât aceste jocuri.

Simplitatea sa rezultă din faptul că regulile sunt clare, cărţile au o anumită valoare şi nu ai la dispoziţie decât 3 posibilităţi de pariere. Şi în acest joc de baccarat cea mai bună strategie este să pariezi întotdeauna pe cea mai bună carte.

Cum pariul pe dealer rămâne cel mai de succes, strategia ta este să te axezi întotdeauna pe acest pariu. Poţi chiar să adopţi o „strategie la strategie” şi să recurgi la celebra schemă de pariere care poartă numele de Martingale.

Alegi să pariezi pe dealer şi depui primul pariu cu o anumită sumă. În caz de pierdere o vei dubla şi vei continua în acest stil de joc până când vei avea parte de primul câştig. Strategia îţi garantează că Îţi vei recupera paguba şi vei avea şi ceva consistent pe plus, aşa că merită să o încerci.

Concluzie

Dacă nu cel mai ofertant joc din oferta unui cazino, cu siguranţă că jocul de baccarat poate aduce unui jucător satisfacţii nebănuite. Sunt şanse reale de câştig la baccarat şi, dacă ştii să aplici şi o strategie bună de joc, atunci ai cele mai bune auspicii de câştig. Nu uita că ai în faţă un joc de noroc şi, indiferent de cât de mică este marginea de casă, în final numai hazardul dictează câştigurile. Învaţă regulile jocului de baccarat, pariază responsabil şi, poate vei fi răsplătit.