De ce bebelușii nu ar trebui să poarte masca de protecție? Pediatrul Mihai Craiu explică ce riscuri pot să apară: "Nu se pune masca, pentru că s-ar putea..."

Autor: B.H.

Măștile medicale sunt purtate de persoanele din toate categoriile de vârstă pentru a se proteja de coronavirus, însă pediatrul Mihai Craiu atrage atenția că nu sunt recomandate în cazul bebelușilor.

Recomandarea de a purta măști de protecție în spațiul public nu se aplică în cazul bebelușilor, iar pediatrul Mihai Craiu a ținut să le atragă atenția părinților care vor să îi protejeze pe cei mici să renunțe la această practică.

Citeste si: Medic: Mie nu îmi e teamă absolut deloc de acest virus

De ce bebelușii nu ar trebui să poarte masca de protecție?

Cum măsurile impuse de autorități limitează ieșirile în spațiul public, părinții s-au întrebat dacă acest lucru nu ar putea afecta dezvoltarea celor mici, având în vedere că nu mai iau contact cu razele soarelui și astfel nu mai au parte, în mod natural, de vitamina D.

Citeste si: Coronavirus România, 9 aprilie. Câte cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pediatrul Mihai Craiu este de părere că ar trebui respectate măsurile impuse de autorități și că această perioadă de izolare nu le va face rău copiilor, existând studii în acest sens.

Mai mult decât atât, specialistul atrage atenția că purtarea măștilor de protecție ar trebui să se facă doar de preșcolari sau școlari, nu și de bebeluși, în cazul în care aceștia sunt scoși la aer în curtea casei sau pe balcon.

"Sfatul meu pentru părinți e să scoată copiii în curte, pe balcon, la geamul deschis și să aștepte trecerea ordonanțelor militare și să putem să intrăm toți în viața de rutină.

Dacă sunt foarte mici, nu le punem masca și îi lăsăm în cărucior. La persoanele de vârstă foarte mică sau inconștiente nu se pune masca, pentru că s-ar putea sufoca. Bebelușii vor fi purtați în brațe cu o minimă protecție, ca în perioada în care nu e pandemie."

, a spus Mihai Craiu, potrivit digi24.ro 

Citeste si: Angajat al Ministerului Justiţiei, confirmat cu coronavirus

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.