De ce boală rară suferea Cat Janice, artista care a devenit virală pe TikTok după ce i-a dedicat un ultim cântec fiului său: „A plecat în pace”. Povestea emoționantă din spatele celebrei piese

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 29 feb 2024, 19:19

Artista Cat Janice s-a stins din viață la 31 de ani

Sursa: Instagram: Cat Janice

Doliu în lumea muzicii. Artista Cat Janice s-a stins din viață la vârsta de 31 de ani, după o lungă luptă cu boala. Cântăreața a devenit virală după ce i-a dedicat un ultim cântec fiului său.

O adevărată tragedie a lovit lumea muzicală, iar fanii plâng acum pierderea celei care a fost Cat Janice, artista care s-a stins din viață la vârsta de doar 31 de ani. Cântăreața ce a devenit virală după ce a lansat un ultim cântec dedicat fiului său, a pierdut bătălia împotriva unei forme rare de cancer, care a afectat atât țesuturile moi, cât și oasele.

Cat Janice s-a stins din viață la vârsta de 31 de ani

Cunoscuta artistă de origine americană a fost diagnosticată cu sarcom în anul 2021, o formă rară de tumoare malignă. La data de 15 ianuarie, artista a împărtășit cu fanii că starea ei de sănătate s-a înrăutățit, fiind acum acasă sub îngrijirea familiei și prietenilor apropiați. Această luptă grea împotriva bolii a adus o undă de tristețe în rândul admiratorilor, care au fost alături de ea în această perioadă dificilă.

View this post on Instagram

A post shared by Cat Janice (@cat.janice)

După ce a primit diagnosticul în 2021, Cat Janice a continuat să își desfășoare cariera muzicală și să fie prezentă pe rețelele sociale, împărtășind sincer cu fanii experiența ei în lupta contra cancerului. Aceasta a trecut prin intervenții chirurgicale, ședințe de chimioterapie și radiații, continuând să rămână activă în mediul online chiar și în cele mai dificile momente ale tratamentului.

La data de 22 iulie 2022, Cat Janice a fost declarată vindecată și a bucurat fanii cu vestea că a trăit aproape un an fără prezența bolii în organism.

Citește și: De ce ar fi murit, de fapt, Mile Povan! Regretatul artist a ajuns la Urgențe cu două zile înainte de tragedie

Cu toate acestea, în iunie 2023, artista a fost nevoită să împărtășească cu urmăritorii săi o veste copleșitoare: cancerul s-a întors, de data aceasta afectându-i plămânii.

În luna ianuarie a anului curent, ea a dezvăluit că tumorile au înregistrat o creștere semnificativă, subliniind natura imprevizibilă și dificilă a luptei ei cu boala. „Tumorile practic s-au triplat peste noapte”, spune artista pentru USA Today, în urmă cu două luni.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vestea tristă a decesului a fost făcută publică de către familia artistei, într-o postare pe contul său de Instagram. „În această dimineață, în casa copilăriei ei și înconjurată de familia ei iubitoare, Catherine a plecat în pace, în lumina și dragostea creatorului ei ceresc”.

Artista a devenit virală după ce i-a dedicat o ultimă piesă fiului său

Cat Janice, talentata cântăreață originară din Washington, DC, a cucerit inimile publicului în ianuarie odată cu lansarea melodiei sale disco-pop „Dance You Outta My Head” chiar în ziua în care a împlinit 31 de ani, pe 19 ianuarie. Ceea ce a început ca o inițiativă creativă a devenit un fenomen viral, iar piesa a prins imediat atenția iubitorilor de muzică de pe platformele de streaming. Cu o voce puternică și o prezență scenică captivantă, Cat a transmis nu doar o poveste muzicală, ci și o parte din lupta sa personală.

Decizia de a dedica toate veniturile provenite din activitatea sa muzicală fiului său, Loren, în vârstă de 7 ani, a adăugat o notă emoțională profundă. Artista a ales să transforme această experiență dificilă într-un act de dragoste și grijă maternă, asigurându-se că fiul ei va avea sprijin și resurse pentru a-și continua viața în ciuda absenței materne. Așadar, Cat Janice nu a fost doar o artistă talentată, ci și o mamă dedicată, lăsând o amprentă emoționantă în inimile celor care au apreciat nu doar muzica sa, ci și curajul și devotamentul din spatele acesteia.

Citește și: Cauza morții cântăreței Carmen Lela! Artista suferea de o boală cumplită: „Medicii de acolo au zis că n-au întâlnit așa ceva în 30 de ani”

„Suntem veșnic recunoscători pentru dragostea pe care Catherine și familia noastră au primit-o în ultimele luni. Cat și-a văzut muzica ajungând în locuri la care nu se aștepta niciodată și se odihnește în liniște știind că va continua să-și îngrijească fiul prin muzica ei. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără voi toți.”, au declarat membrii familiei sale, potrivit paginii personale de Instagram a artistei.

Melodia „Dance You Outta My Head” a devenit un adevărat fenomen muzical, acumulând aproape 13 milioane de stream-uri pe platforma Spotify. Succesul ei s-a reflectat și în clasamentele iTunes din Statele Unite, unde a atins impresionanta poziție a zecea.