De ce ceapa din Thasos a devenit favorita turiștilor români. Aceștia o consideră un adevărat deliciu: „Eu mereu cumpăr ceapă din Grecia”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 14 aug 2024, 09:33

Ceapa din Thasos face furori printre turiștii români.

Sursa: Pixabay

Ceapa din Thasos, o legumă aparent obișnuită, a devenit recent favorita turiștilor care vizitează Grecia, având un loc special pe lista de produse preferate, după uleiul de măsline și măsline.

Această ceapă a stârnit un adevărat val de entuziasm printre călători, atrăgând atenția datorită gustului său distinctiv și a caracteristicilor sale unice. Potrivit unui forum de călătorii, ceapa din Thasos este lăudată pentru gustul său mai puțin iute comparativ cu ceapa din România.  

Citește și: Cât costă trei nopți de cazare pe insula Thassos, din Grecia, în minivacanța de Sfânta Maria, pentru o familie cu un copil

Ceapa din Thasos face furori printre turiștii români

Internauții care au vizitat Grecia și care au gustat acest produs spun că diferența nu provine neapărat din locul în care este cultivată ceapa, ci din soiul specific și din solul fertil al insulei grecești.

Citește și: Cozi infernale la intrarea în Grecia! Cât trebuie să aștepte românii la vămi: „Bătaie de joc”

Curiozitatea unui internaut a fost stârnită după ce a întrebat într-un grup de Facebook despre faimoasa ceapă din Thasos. Întrebarea sa a fost: „Care e treaba cu ceapa din Thasos? Înțeleg că e principala marfă de import după măsline și ulei. Ce are ceapa asta, că poate vreau și eu.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Comentariile subliniază că toate legumele din Grecia au un gust mai bun datorită condițiilor locale: „Nu este așa de iute, comparativ cu cea din România”/ „Mie mi se pare că toate legumele sunt altfel, alt pământ”/ „Da, parcă sunt mult mai gustoase.", sunt doar o parte din comentariile lăsate de internauți.

Ceapa din Thasos este folosită în diverse preparate culinare grecești, de la salate și sosuri la feluri principale.

Gustul său delicat adaugă o notă de rafinament preparatelor, fără a domina celelalte ingrediente.

Recomandările turiștilor nu se opresc aici

Recomandările călătorilor nu se opresc doar la ceapă, ci se extind și asupra altor produse locale, precum oregano, foi de dafin, cimbru, miere de pin, miere de stejar și ceai de tei, pe care aceștia le consideră minunate, în special când sunt achiziționate de la localnici sau din magazinele micuțe din sate.

Citește și: Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia. Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore

„Nu doar din Thasos...Eu mereu cumpăr ceapă din Grecia. Ceapă, oregano, foi de dafin cimbru, miere de pin, miere de stejar, ceai de tei(dar de la localnici sau de la magazinele micuțe din sate). Sunt minunate.”, a spus un alt internaut pe Facebook.

Deși nu este cea mai cunoscută legumă la nivel internațional, ceapa din Thasos a câștigat popularitate printre turiști datorită calităților sale. Este adesea comparată favorabil cu ceapa din alte regiuni, ceea ce o face un produs de import dorit, alături de uleiul de măsline și măslinele din Grecia.