De ce e bine să începi ziua cu 30 de minute de exerciții fizice. Această rutină îți aduce doar beneficii

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 feb 2024, 03:25
De ce e bine să începi ziua cu 30 de minute de exerciții fizice
Sursa: Pexels.com

Mișcarea are numeroase beneficii pentru organismul nostru, iar câteva exerciții fizice realizate dimineața ne pot schimba viața.

Doar câteva minute de exerciții fizice îți poate schimba starea de spirit și gândirea, aspecte ce se vor observa pe întregul parcurs al zilei în care ați implementat mișcarea în rutina zilnică. Iată rutina perfectă pentru primele ore ale dimineții.

Citește și: Obiceiul care te ajută să te menții sănătos la orice vârstă. Iată ce trebuie să faci în fiecare dimineață

De ce e bine să începi ziua cu 30 de minute de exerciții fizice

O dimineață în care ne alocăm aproximativ 30 de minute exercițiilor fizice ne va aduce diferite beneficii asupra organismului nostru, în ceea ce privește energia, stresul și multe alte aspecte importante ce ne influențează ziua. Dacă alegem să practicăm câteva exerciții fizice dimineață vom avea o explozie de energie prin eliberarea de endorfine și a altor hormoni care te fac să te simți bine. 

Exercițiile fizice te pot ajuta la eliminarea stresului, detensionarea organismului, dar aceste 30 de minute îți pot oferi și un timp de reflexie asupra zilei tale. Dacă alegem să facem 30 de minute de exerciții fizice dimineața, ne vom ajuta mintea să alunge problemele și stresul adunat în ziua precedentă, astfel încât să începeți ziua într-un mod nou.

Persoanele ce aleg să se trezească mai devreme pentru a impune în rutina lor zilnică minim 30 de minute de exerciții zilnice au un stil de viață sănătos, deoarece fac anumite alegeri sănătoase.

Aceste persoane tind să meargă la culcare mai devreme, deoarece au nevoie de somn pentru a compensa somnul pe care l-au sacrificat dimineața pentru a face exerciții.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Trucul ciudat care te ajuta sa adormi in maxim 5 minute: ce este metoda 4-7-8

Micul secret al unei zile pline de energie

Micul secret din spatele unei zile pline de energie este să nu uităm să ne facem timp să ne bucurăm de un mic dejun, fiind cea mai importantă masă a zilei. Acest mic dejun poate să conțină cereale integrale, ouă, nuci, migdale, legume verzi, mere, dar și multe altele.

„Cerealele integrale sunt una dintre cele mai bune surse de energie.

Vorbim despre cerealele integrale simple, nu cele care au zahăr sau alte adaosuri pentru un gust mai apetisant. Sunt sănătoase, dar conțin și carbohidrați deci pot îngrășa. Cerealele sunt recomandate la micului dejun pentru a ne da energia necesară, dar şi pentru a evita să ne îngrășăm. Dimineața metabolismul este mai alert“, a declarat medicul nutriționist Eva Iorţan, potrivit exquis.ro.

Ouăle sunt cunoscute pentru conținutul de proteine, dar şi vitamina B3, însă deși sunt foarte benefice, nu trebuie să exagerăm cu ele, ideal ar fi să consumăm două ouă, odată la două zile.

Fructele de pădure alături de nuci și migdale sunt o sursă foarte bună de energie pe parcursul zilei deoarece acestea conțin proteine, dar şi Vitamina E.

Sursa: secretelecaloriilor.com