Sfecla roșie a fost consumată de foarte mult timp, însă la început erau mâncate doar frunzele, urmând ca în perioada Romei Antice să fie consumată și rădăcina acesteia. Iată care sunt beneficiile pe care le are sfecla roșie pentru organismul nostru.
Citește și: 3 rețete super simple cu legume de sezon
De ce este bine să consumăm sfeclă roșie?
Sfecla roșie are foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră, motiv pentru care specialiștii recomandă consumul regulat al acestui aliment. Sfecla roșie poate reduce hipertensiunea prin eliberarea unei substanțe ale cărei efecte au impact benefic asupra funcționării vaselor de sânge. Dacă alegem să consumăm sucul de sfeclă de roșie, acesta ne va ajuta să ne regleze tensiunea arterială.
Acest aliment este cunoscut și pentru reglarea valorii colesterolului, datorită fibrelor care absorb grăsimile și conduc la eliminarea lor din corp.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Sfecla roșie are în compoziția sa betacianină, substanța care oferă această culoare intensă a plantei și care este implicată în reducerea tumorilor, astfel se crede că poate reduce riscul de cancer.
Citește și: Cum se gătește corect sfecla roșie. Doar prin acest mod iese tot gustul la suprafață
Rețete cu sfeclă roșie
Supă de sfeclă roșie
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se diluează cubulețul de supă cu 500 ml de apă fierbinte, după care se dă deoparte. Curățați cartofii și tăiați-i în bucăți, după care îi rumeniți în ulei de măsline timp de câteva minute. Adăugați sfecla tocată, 500 ml de apă și cubul de supă dizolvat, acoperiți și fierbeți timp de 15 minute. Între timp, se amestecă iaurtul și sarea. De îndată ce sfecla este gătită trebuie să amestecați și se servește.
Se ornează supa cu iaurt, câteva semințe de dovleac și frunze de pătrunjel.Pâine cu sfeclă roșie
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță și se dă sfecla pe răzătoare, cu cât sfecla este tocată mai fin, cu atât mai închisă va fi culoarea pâinii. Umpleți mașina de pâine cu apă și adăugați sfecla. Adăugați făina, untul, sarea, zahărul și drojdia, având grijă să nu amestecați ingredientele. Se setează mașina pe programul de semințe, crustă medie, cantitate de aproximativ 750 de grame.
La final, scoateți pâinea și lăsați-o să se răcească pe un grătar metalic. Sfecla permite să se răcească mai încet. Se recomandă să se lase pâinea cel puțin o oră înainte de a o pune într-o cutie de conserve sau într-un alt recipient pentru pâine, deoarece poate transpira destul de ușor dacă nu este complet răcită.
Citește și: Cum se prepară corect chișca moldovenească
Sursa: petitchef.ro