În unele cazuri sunt mămici care sunt nevoite să apeleze la o sursă suplimentară de hrană pentru bebeluși. De aceea medicii recomandă laptele praf.
De ce este recomandat laptele praf bebelușilor
Din cauza unor probleme medicale, uneori mamele sunt nevoite se apeleze, pentru hrănirea bebelușilor, la laptele praf. Cauzele sunt nenumărate precum: lipsa lactației, suferă intervenții chirurgicale, sunt constrânse financiar să lucreze ori suferă de afecțiuni, care pot interfera cu laptele matern și pot afecta bebelușul, medicii vor recomanda hrănirea acestuia cu formule de lapte praf pentru bebe.
Astfel că, pentru a-i asigura copilului nutrienții și vitaminele necesare este indicat să cereți sfatului medicului pediatru, cu privire la cea mai bună formulă de lapte pentru bebeluș.
Citește și: Tot ce trebuie să știi despre Luna Tatălui, concediul parental pentru proaspeții tătici
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
9 motive pentru care merită să îi dai copilului lapte praf
1. Este măsurabil
Laptele praf este soluția atunci când cei mici au anumite afecțiuni medicale care cer monitorizarea exactă a cantității de lapte consumată, laptele matern fiind mai greu de măsurat.
2. Este bogat în nutrienți
Laptele praf pentru bebeluși este bogat în calciu, fier și vitamine, nutrienți care în laptele matern depind foarte mult de modul în care mama se alimentează.
3. Perioada de hrănire
Laptele praf fiind plin de nutrienți este mai sățios astfel că, cel mic se va simți plin mai mult timp și va simți senzația de foame mai rar decât atunci când este alăptat.
4. Facilitează hrana
Alăptatul este o reală provocare pentru mame mai ales atunci când călătoresc sau se află în spațiul public. De aceea, laptele praf pentru bebe apare ca o metodă simplă și practică de hrănire a sugarilor.
Acesta scutește femeile de pompare și conservarea laptelui matern pentru situații neașteptate.
5. Ajută la înțărcare
Bebelușii care primesc formula în plus față de laptele matern în primele luni se pot înțărca cu ușurință din laptele matern.
6. Ideal pentru comoditatea mamelor
Hrănirea cu laptele praf a celor mici nu este mai ușoară, dar le ajută pe mame să fenteze programul. Atâta timp cât biberonul este pregătit, cel mic poate fi hrănit mai ușor oriunde chiar și de către partenerul de sex opus. De asemenea, copilul poate stabili conexiuni și cu ceilalți membri ai familiei.
7. Previne transmiterea unor boli
Mamele care aleg să își hrănească copilul cu lapte praf nu mai au griji că alimentația lor le-ar putea cauza celor mici, iar atunci când mama este bolnavă șansele să îi transmită și celui mic microbul sunt nule.
8. Gustul plăcut
Formulele de lapte praf au un gust plăcut, asemănător laptelui matern și vor fi acceptate și asimilate ușor de către bebeluși.
9. Mai multe tipuri de formule de lapte praf
Sunt foarte multe formule de lapte praf, unele sunt îmbogățite cu vitamine și nutrienți, unele conțin mai mult fier pentru tratarea anemiei, unele conțin probiotice pentru tratarea diareei și ameliorarea colicilor, iar altele sunt anti-reflux gastroesofagian. De asemenea, nu trebuie uitate formulele specializate destinate bebelușilor care au o greutate foarte mică la naștere, cu un conținut special de substanțe nutritive, dar și formulele organice care au în compoziție aceleași ingrediente de bază, dar sunt făcute, în schimb din lapte provenit de la animale, cărora nu le-au fost administrate niciodată antibiotice. În plus, există o gamă largă de formule de lapte praf pentru bebe hipoalergenice pentru a atenua și trata alergiile alimentare pentru sugari.
Sursă: capital.ro