De ce este important implantul dentar

Author: Oana Picerea

     Alegerea unui implant dentar oferă soluția ideală pentru mulți dintre pacienții noștri. Când pierzi un dinte, pierzi și rădăcina. Opțiuni precum protezele sau punțile, oferă o soluție pentru dintele lipsă, dar nu reușesc să trateze și problema rădăcinii. Datorită acestui fapt, aceste opțiuni permit corpului tău să reabsoarbă mineralele din maxilarul ce înconjoară dintele lipsă și, în mod inevitabil, vor avea loc contracția și lăsarea maxilarului. În schimb, un implant dentar funcționează perfect înlocuind rădăcina dintelui lipsă. Prin aplicarea implantului, medicii noștri de la British Dental Place sunt capabili să vă ofere o bază solidă pentru un dinte artificial, eliminând în același timp riscul de contracție și de colaps a maxilarului.

      Înlocuirea dinților lipsă este importantă pentru sănătatea ta generală și pentru sănătatea celorlalți dinți, aceștia pierzând astfel capacitatea de a mesteca. Implanturile dentare ar trebui întotdeauna considerate o opțiune de înlocuire a unui dinte lipsă. Înlocuirea dinților pierduți cu implanturi dentare a fost utilizată de mai bine de 50 de ani și este recunoscută ca o alegere eficientă de tratament.

      Ce factori pot împiedica succesul unui implant dentar?

       Fumatul

Fumatul poate provoca, de asemenea, ineficiența implantului dentar, deoarece restricționează fluxul de sânge către gingii, încetinind procesul de vindecare. Mai multe studii de cercetare arată că fumătorii pot avea o rată de eșec a implantului dentar de până la 20%. A fi fumător nu înseamnă că nu ești eligibil pentru un implant dentar. Cu toate acestea, este posibil să ai un rezultat mai bun dacă încetezi să fumezi cu o săptămână înainte de implant dentar și dacă este posibil, să nu fumezi cel puțin două luni după plasarea implantului.

      Igienă dentară slabă

 Capacitatea de a practica o igienă orală bună după un implant dentar are, de asemenea, un impact asupra ratei de succes. Nu ești un candidat adecvat pentru un implant dentar dacă nu respecți o igienă adecvată.

      Nerespectarea sfaturilor medicului

 Activitățile și obiceiurile tale au impact, de asemenea. Este obligatoriu să urmezi instrucțiunile post-chirurgicale ale medicului pentru a reduce riscul de complicații. Ți se poate cere să mănânci alimente reci până la vindecarea locului implantului, să practici o igienă orală bună și să eviți mâncărurile dure.

Beneficii:

      Implanturile dentare pot preveni îmbătrânirea prematură

 Îmbătrânirea prematură poate fi un efect nedorit al pierderii osoase rezultate din lipsa dinților. Inevitabil va începe să se lase inferioară a feței, limitând treptat distanța dintre vârful nasului și bărbie. Modificările pot include: riduri în exces în jurul gurii, buze subțiate și o bărbie ascuțită, făcând persoana să arate mult mai în vârstă decât este de fapt.

      Implanturile dentare pot rezista o viață

  Implanturile dentare pot dura toată viața. Implantul este realizat din titan și se integrează perfect cu mandibula. Este bio-compatibil, ceea ce înseamnă că nu este toxic și nu este respins de organism.

Implanturile dentare sunt concepute pentru a arăta, a se simți și a funcționa precum dinții naturali, pentru ca tu să fii încrezător în zâmbetul tău. Acestea sunt soluția perfectă  pe termen lung, în comparație cu opțiunile convenționale de înlocuire a dinților.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.