De ce este important sa integrăm în rutina zilnică o alimentație mai sănătoasă

Author: Diana Tilă

Dacă ne dorim o viață sănătoasă, pe lângă multe alte lucruri precum un somn odihnitor sau activități fizice zilnice, alimentația este extrem de importantă și joacă unul dintre cele mai importante roluri în acest sens. O alimentație sănătoasă este o alegere pe care trebuie să o facem dacă ne dorim să ne bucurăm de un impact semnificativ în sensul pozitiv, asupra stării noastre de sănătate. Este important să optăm pentru o dietă cât mai echilibrată, atât în ceea ce privește alimentele propriu zise, cât și programul la care stabilim mesele zilnice. 

Există mai multe motive pentru care trebuie să avem grija ce mâncăm și de ce este necesar să ne impunem o alimentație sănătoasă, care să se bazeze cât mai mult pe alimente naturale.

Importanța nutrienților pentru sănătate: În cadrul unei alimentații sănătoase, avem posibilitatea de a ne furniza toți nutrienții de care avem nevoie astfel încât să putem funcționă din punct de vedere psihic cât și fizic, într-un mod normal. De la proteine și până la carbohidrați, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și așa mai departe, fiecare în parte poate avea un impact semnificativ asupra sănătății generale. Creșterea rezistentei în ceea ce privește sistemul imunitar, o bună funcționare a sistemului cardiovascular, a sistemului nervos și a întregului organism în general, depinde foarte mult de alimentele consumate în viață de zi cu zi.

Prevenție a bolilor periculoase: O alimentație sănătoasă joacă un rol extrem de important în ceea ce privește apariția bolilor de inimă, bolilor cronice, a diabetului de tip II, hibertensiunea și în foarte multe cazuri, obezitatea - aceasta din urmă fiind o problemă extrem de mare la nivel mondial din cauza alimentelor nesănătoase consumate în exces.

Menținerea unei greutăți corporale optime: Alimentația joacă și în acest caz un rol foarte important. Cu toții ne dorim un corp sculptat, fără grăsime și tonifiat. Pe lângă faptul că trebuie să facem mișcare în fiecare zi, foarte multe persoane uita cât de importanța este alimentația într-o astfel de situație. Consumul de alimente procesate excesiv, bogate în calorii, zahar și așa mai departe, este extrem de periculos dacă vă doriți să pierdeți în greutate și să faceți excercitiile fizice mai ușoare ca niciodată. Numai printr-o dietă echilibrată bazată pe alimente naturale și prin exerciții fizice zilnice, puteți ajunge la greutatea optimă și la aspectul corporal dorit.

Mai multă energie: Atunci când alimentația este una corectă, și nivelul de energie din organism este mai mare. Cu alte cuvinte, puteți să deveniți mai productivi în viața de zi cu zi dacă v-ați propus să vă țineți de o dieta bazată pe alimente sănătoase, neprocesate. De exemplu, alimentele care sunt bogate în carbohidrați complecși precum cerealele sau legumele, eliberează în mod treptat energie pentru organismul dumneavoastră. Este de menționat și faptul că, consumul de zahăr aduce un plus de energie pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior nivelul de energie scăzând considerabil, fiind instalată o senzație de oboseală foarte mare.

Sănătatea mentală: Intre o alimentație corectă și sănătatea mentală, există o legătură strânsă și tocmai din acest motiv, trebuie să ne orientăm către diete corespunzătoare. Peștele, avocado, nucile sau semințele, sunt câteva dintre cele mai populare alimente care contribuie la creșterea sănătății mentale, reducând riscul de depresie și apariția anxietății.

O alimentație sănătoasă joacă un rol esențial în menținerea sănătățîi și bunăstării noastre generale. A face alegeri alimentare corecte și a adopta un stil de viață sănătos poate contribui la prevenirea bolilor, menținerea greutățîi corporale adecvate, obținerea unui nivel crescut de energie și productivitate și menținerea sănătățîi mentale și emoționale. Investiția într-o alimentație sănătoasă este una dintre cele mai bune decizii pe care le putem lua pentru a ne asigură un viitor sănătos și plin de vitalitate.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care își doresc să mănânce mai sănătos, chiar 100% bio, o soluție mai mult decât excelentă constă în amenajarea propriei grădini dacă locuiți la casă sau dacă aveți un teren pe care să faceți acest lucru.

În ziua de astăzi, este mai ușor ca niciodată să vă procurați pe cont propriu parte din alimentele necesare, fie că este vorba despre legume sau fructe. Internetul ne pune la dispoziție o mulțime de informații utile pentru a ne documenta ca la carte, având de asemenea și posibilitatea de a achiziționa toate cele necesare prin intermediul magazinelor online.

Regalfermierul.ro este un astfel de magazin online care pune la dispoziția clienților o gamă extrem de variată de articole, unelte și alte accesorii pentru amenajarea propriei grădini. De la o simplă sapă sau greblă și până la o folie de cea mai bună calitate pentru amenajarea unui solar profesional, cei de la Regalfermierul.ro pun la dispoziția dumneavoastră produse la un raport preț / calitate extrem de avantajos.

Echipa Regalfermierul.ro este o echipă tânără în acest domeniu dar care se focuseaza pe nevoile clienților, astfel încât aceștia să beneficieze de tot ce-i mai bun, fie că este vorba despre o gradină mică din spatele casei, ori despre afaceri importante în domeniul agriculturii. De la semințe și până la îngrășăminte naturale, unelte pentru grădinărit, folii pentru solar, sisteme de irigații și așa mai departe, aici, la doar un click distanță, cu siguranță veți găsi tot ce aveți nevoie.

Toate detaliile vă sunt puse la dispoziție pe site, astfel, că, sunteți invitați să accesați Regalfermierul.ro. În cazul în care aveți orice fel de întrebare sau nelămurire, nu ezitați să luați legătură cu acești profesioniști în articole pentru casă și gradină și veți obține cele mai bune rezultate.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.