Medicul Radu Țincu, șeful secției ATI de la Spitalul Floreasca, a povestit că pepenele roșu a dus la îmbolnăvirea mai multor oameni. În organismul acestora a fost depistat oxid de etileni, o substanță care este cancerigenă. De asemenea, mulți oameni au venit la spital acuzând probleme gastrointestinale din cauza pesticidelor regăsite în pepene.
De ce este pepenele roșu toxic
Recomandarea medicilor este ca pepenele roșu să fie spălat bine înainte de tăiere, inclusiv cu detergent special pentru fructe. De asemenea, este mai bine să evităm să facem dop pentru a-l gusta, fiindcă există riscul ca substanțele să-și facă loc mai rapid în fruct. De asemenea, și bacteriile de pe cuțitele vânzătorilor pot intra mai rapid pe această cale.
„Pe de altă parte, trebuie să ne mai asigurăm că nu există aceste manifestări din cauza expunerii la anumite substanţe toxice, cum ar fi spre exemplu pesticidele.
Consumat în cantități mari, pepenele roșu poate afecta ficatul, fiind plin de proteine, glucide, Vitamina C și fibre.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
„Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă, și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.
Pentru ce este recomandat pepenele roșu
Pepenele conține citrulină, o substanță care ajută la micșorarea depozitelor de grăsime de la nivelul celulelor. De asemenea, ajută la prevenirea mai multor tipuri de cancer precum cel de sân, colorectal, de prostată, de plămâni și de col uterin.
Pepenele roșu are și efect diuretic natural, ajută la mărirea cantității de urină eliminată, fără să afecteze plămânii, precum alcoolul și cafeaua.