De ce este special Campionatul European de Fotbal EURO 2020? Este pentru prima oară în istorie când se întâmplă acest lucru!

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 iul 2022, 23:55
Pe 11 iunie începe Campionatul European de Fotbal Euro 2020
Sursa: Instagram

Așteptarea a luat sfârșit! Începe Campionatul European de Fotbal EURO 2020, după ce a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. De ce este specială competiția din acest an?

Totul este pus la punct pentru Campionatul European de Fotbal EURO 2020, astfel că mult așteptata competiție va începe astăzi cu meciul Turcia- Italia. Partida va avea loc la Roma și este așteptată cu nerăbdare de iubitorii de fotbal. Unde vor fi jucate restul meciurilor și de ce este special acest campionat de fotbal?

Tot ce trebuie să știi despre Campionatul European de Fotbal EURO 2020. Ce este diferit în acest an?

Pandemia de coronavirus a dus la amânarea Campionatului European de Fotbal EURO 2020. Programat inițial pentru anul 2020, acesta are loc un an întârziere. Cu toate acestea, acum, organizatorii au pus la punct toate detaliile, astfel încât competiția să se desfășoare perfect, cu respectarea regulilor de igienă, astfel încât să fie redus la minimum riscul de infectare cu noul coronavirus. Ediția din acest an este una aniversară, având în vedere că în anul 2020 s-au împlinit 60 de ani de la primul Campionat European de Fotbal. 

Citeste si: Campanie inedită pentru EURO 2020: Greșește și câștigă 500.000 RON

Campionatul European de Fotbal EURO 2020 se va desfăşura în perioada 11 iunie- 11 iulie 2021 și va intra în istorie, având în vedere că este pentru prima oară când este organizat pe 11 stadioane din 11 țări diferite. Dacă până acum campionatul era organizat într-o singură țară, acum, mai multe state au acceptat provocarea de a găzdui meciurile de fotbal, printre ele și România. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

A mai rămas foarte puțin până când se va da startul Campionatul European de Fotbal EURO 2020 la București. Pe Arena Națională vor avea loc 3 meciuri din grupe și o optime de finală. Primul meci va fi între Austria- Macedonia de Nord și se va juca la București pe 13 iunie, pe data de 17 iunie va avea loc partida dintre Ucraina- Macedonia de Nord, iar pe 21 iunie se va juca meciul Ucraina- Austria.

Tot la București este programată și o optime de finală, mai exact luni, pe 28 iunie.

Chiar dacă este pe lista țărilor în care sunt disputate meciurile Campionatului European de Fotbal EURO 2020, România va fi absentă de la acest campionat, având în vedere că nu este calificată la acest turneu final.

În ce țări este organizat Campionatul European de Fotbal EURO 2020?

Campionatul European de Fotbal EURO 2020 este găzduit de 11 țări, astfel că meciurile vor avea loc pe stadioanele din 11 orașe. Iată lista completă a acestora: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania), potrivit digi24.ro.

Citeste si: Cel mai valoros lot de la EURO 2021