DE CE impodobim BRADUL? Iata ce spune traditia despre acest obicei

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:40

Nu cred ca exista casa in care bradul de Craciun sa nu fie vedeta!

Mic, mare, stufos sau macar o coronita frumos mirositoare- verdele crud aduce sarbatoare in suflete. Dar stiti cât de veche e traditia impodobirii pomului de Craciun?

Pietele au prins mirosul Craciunului. Nu exista brad sa nu fie intors pe toate partile si masurat. Trebuie sa se potriveasca perfect in sufragerie. Traditia se pastreaza cu sfintenie. Cuprinsi de spiritul sarbatorii, putini se mai gandesc si la semnificatia pomului de Craciun.

Din plastic sau natural, micut sau imens... brad sa fie! Asteptat cu bucurie magia impodobirii bradului e veche aproape de cand lumea. De-a lungul timpului obiceiurile si mai ales podobele s-au schimbat. Exista chiar o legenda care spune ca in secolul al 12-lea in Europa exista obiceiul ca bradul sa fie atârnat de tavan cu vârful in jos.

Din batrani se povesteste ca Fecioara Maria a gasit sprijin sub crengile unui brad atunci cand fugea din calea furiei imparatului Irod, inainte sa-l nasca pe Iisus.

Maica Domnului si-a aratat recunostinta si i-a urat bradului sa se bucure pentru totdeauna de admiratia oamenilor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.