De ce încă folosim Microsoft Excel în 2021?

Author: Oana Iosif

Într-o lume dominată de CRM-uri și cloud-uri și aplicații care mai de care mai moderne, probabil sună antic să înregistrăm informația în Microsoft Excel, cu mai multe sheet-uri și funcții automatizate.

Dar scăpând de vraja secolului vitezei, ne dăm seama că Excel este de fapt un soft excelent destinat managementului informației și calculului tabelar. Acesta este și în ziua de azi folosit zilnic, iar sigur toate companiile l-au folosit și au crescut cu acesta, fie ele companii mici, medii sau mari.

Poate sună ușor de folosit, dar informația stocată și organizarea acesteia într-un sistem Excel nu este un task ușor. Trebuie alocat unor persoane care dețin cunoștințele necesare utilizării aplicației: cuiva care poate proveni din exteriorul companiei, angajat special pentru asta, sau cuiva din cadrul companiei special instruit pentru Excel, eficientizând pe termen lung investiția.

Citeam o experiență tare neplăcută în Forbes din 2012, și nu este singura de acest gen. Din vina unei simple erori de ecuație din Excel, JP Morgan a pierdut 6,2 miliarde de dolari. Din simpla cauză a unor erori matematice copiate greșit. Era un moment bun să le sugerăm un curs Brightway®, nu? De fapt problema a fost subestimarea introducerii datelor manual, care nu mai este de ordinea prezentului.

Cert este că de la bun început Excel-ul nu a dat mari bătăi de cap cu localizarea acestuia în calculator efectiv. Aproape fiecare calculator este echipat cu el, într-o ediție sau alta. Un mare plus este folosirea rapidă a aplicației, care nu necesită softuri sau extensii adiționale. Aplicația în sine este ușor de folosit, cu o interfață inteligibilă indiferent de experiența ta cu programele de genul. Însă. Deși sunt opțiuni scăzute sau fără costuri, licența Business Microsoft Excel nu este gratuită. Poți opta pentru un abonament Office 365 pentru versiunea bazată pe cloud, sau versiunea desktop care are un preț de achiziție între 70 și 150 de dolari.

Apoi, trebuie să te asiguri că ai un personal bine instruit. În care vei avea încredere că poate jongla cu siguranță prin informațiile stocate în Excel. Indiferent de scopul utilizării (dar cele mai des întâlnite utilizări fiind cele financiare). Există mai multe ediții, și câteva automatizări care îți pot face viața mai ușoară. Dar pentru asta cel mai indicat este un training special pentru persoanele care vor să învețe sau vor să aprofundeze mai mult Excel-ul.

Așa nici nu v-a fi nevoie de prezența permanentă a unui expert în Excel în companie, dat fiind că mare parte din schimbările aduse unui fișier pot fi făcute ulterior de orice angajat. Unul dintre scopurile cursului este și asigurarea independenței angajatului în folosirea aplicației. Informația oferită în cadrul unui training Business Microsoft Excel Brightway® este garantată ca fiind printre cele mai eficiente cursuri de învățare și perfecționare în Excel.

Unul dintre multele avantaje ale cursului este că putem seta nivelul de performanță și lucra direct pe funcțiile financiare pe care doriți să le utilizați cel mai mult în activitatea companiei. Trainerul Brightway® va înțelege mai întâi strategia voastră de business și utilitatea aplicației Excel în aceasta. Apoi desfășurarea cursului va veni în ajutorul angajaților cu rapoarte financiare eficientizate și formule de calcul automatizate, toate ducând la rezultatele financiare mult dorite. De la a lucra câteva tabele de bază, la a aplica parole de deschidere asupra documentelor, până la a apăsa câteva taste și funcții complexe vor fi rezolvate, este doar un training distanță.

Printre avantajele unui curs Business Microsoft Excel Brightway® vine cu siguranță și adaptarea acestor cursuri tehnice, care erau cele mai comune în mare parte într-un cadru fizic, la actualul context pandemic. Alături de trainerii Brightway® am dezvoltat strategii de implementare care au asigurat rata de succes și în formatul virtual. De aceea Excel rămâne și azi în topul preferințelor noastre.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.