De ce intarzie menstruatia daca nu esti insarcinata?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 11:02

Majoritatea femeilor au intre 11 si 13 menstruatii in fiecare an, insa fiecare organism este diferit, la fel si regularitatea ciclurilor menstruale.

Chiar si in lipsa menstruatiei pe perioade lungi de timp, o femeie poate sa ramana insarcinata. Odata exclusa posibilitatea instalarii unei sarcini, alte cauze ale intarzierii menstruatiei pot fi:

Stresul- Evenimentele traumatizante si situatiile stresante, negestionate corespunzator, pot cauza amenoreea hipotalamica. Hipotalamusul este o regiune cerebrala afectata intens de stres, cu rol in secretia hormonilor de care depinde regularitatea ciclului menstrual.

Disfunctiile glandei tiroide- Glanda tiroida, localizata la nivelul gatului, regleaza metabolismul si interactioneaza cu alte sisteme ale organismului, contribuind la buna lor functionare.

Orice disfunctie a glandei tiroide (hipertiroidism, hipotiroidism), poate cauza simptome printre care si tulburarile menstruale.

Sindromul ovarului polichistic- Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”