De ce izolarea nu este suficientă pentru a opri pandemia de coronavirus? Un expert al OMS a explicat ce măsuri ar trebui luate

Autor: B.H.

Izolarea la domiciliu este o măsură care poate preveni răspândirea coronavirusului, dar care nu poate opri pandemia. Ce recomandă un expert al OMS?

Oamenii din întrega lume sunt sfătuiți să rămână în case, să se izoleze, însă un expert al Organizației Mondiale a Sănătății afirmă că această măsură nu este suficientă pentru ca pandemia de coronavirus să dispară.

Citeste si: Care sunt cele doua substante care pot fi tratamentul pentru coronavirus si ce spun oamenii de stiinta

De ce izolarea nu este suficientă pentru a opri pandemia de coronavirus?

Mike Ryan, expertul în situaţii de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătății, a vorbit într-un interviu despre măsurile care ar trebui impuse pentru a stopa numărul de îmbolăviri cu noul coronavirus.

Citeste si: Măsurile luate de facebook în lupta împotriva coronavirusului. Ce decizie a luat Mark Zuckerberg?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Țările nu au cum să își blocheze societățile pentru a lupta împotriva coronavirusului. Trebuie să îi găsim pe toți cei care sunt bolnavi, toți cei care au virusul, să îi izolăm și să îi găsim pe cei cu care au intrat în contact și să îi izolăm. Pericolul existent chiar acum, cu restricțiile...este că dacă nu punem acum în aplicare măsuri de sănătate puternice, după ce toate aceste restricții vor fi ridicate, pericolul este ca boala să revină.

După ce vom opri transmiterea, trebuie să urmărim virusul. Trebuie să luptăm împotriva virusului.", a declarat Mike Ryan, expertul în situaţii de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătății pentru BBC, potrivit reuters.com.

Specialistul a explicat că în China, Singapore și Coreea de Sud au fost introduse măsuri drastice pentru a ține sub control virusul, iar că acesta ar trebui să fie un exemplu și pentru Europa.

Mai exact, fiecare posibil suspect ar trebui testat, acest lucru ținând situația sub control.

 

Citeste si: Nicolae Robu anunţă că 55 de timişoreni, care ar fi trebuit să stea izolaţi la domiciliu, nu au fost găsiţi acasă