De ce mâinile îmbătrânesc mai repede decât fața

Author: Bianca Vidoi

De ce mâinile îmbătrânesc mai repede decât fața

Sursa: Unsplash

Toate doamnele și domnișoarele își pregătesc tenul încă din adolescență pentru procesul de îmbătrânire, însă adesea uităm că și mâinile noastre sunt supuse acestui proces.

Principala parte de corpului pe care femeile, dar și bărbații, o îngrijesc cu o atenție sporită este fața, însă și mâinile sunt supuse procesului de îmbătrânire, iar acesta este mai accelerat.

Citește și: Trucuri pentru un machiaj rezistent pe parcursul zilelor caniculare de vară

Care sunt factorii care contribuie la îmbătrânirea mâinilor?

Mâinile noastre reprezintă primele ce sunt supuse procesului de îmbătrânire, iar în lupta noastră continuă de a ne păstra cât mai hidratată și strălucitoare fașa sau zona decolteului, uităm adesea chiar de mâinile noastre. Motivul pentru care mâinile noastre îmbătrânesc mai repede decât fața este reprezentat de derma subțire din care este aceasta formată.

Mâinile noastre sunt adesea expuse la soare și la agresorii mediului ca și fețele noastre, dar nu le protejăm la fel de serios și atent cu cremă cu protecție solară, machiaj  sau alte elemente ce blochează factorii principali ai procesului de îmbătrânire.

De altfel, folosim mâinile foarte mult, cu ele atingem diverse produse, alimente, ne spălăm pe mâini în mod constant, iar această ultimă acțiune duce la formarea liniilor fine și a ridurilor.

Mâinile sunt lipsite de foliculi sebaceu, ceea ce înseamnă că nu produc ulei în mod natural, astfel încât mâinilor le lipsește hidratarea, iar pentru a rezolva această problemă este necesar să folosim cremă hidratatntă cât de des este nevoie.

Este recomandat să folosim prima oară un ulei hidratant, după care să revenim cu o cremă hidratantă, astfel încât uleiurile să pătrundă cât mai adânc în piele.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Deși suntem obișnuiți să folosim cremă solară doar pe față și decolteu în zilele în care nu mergem la plajă sau la piscină, mâinile au și ele nevoie întotdeauna de protecție împotriva razelor ultraviolete.

Acest lucru va ajuta la prevenirea formării petelor solare, protejând în același timp mâinile împotriva altor semne de îmbătrânire prematură, precum și a cancerului de piele. 

Citește și: 4 pași simpli pentru a reduce stresul și cum ți se va schimba viața după ce le pui în aplicare

Ce alte zone ale corpului îmbătrânesc mai repede decât fața

Ne dorim ca tenul nostru să rămână cât mai strălucitor, ferm și proaspăt pe tot parcursul vieții, astfel încât uităm de restul corpului și de necesitățile pe care acesta le are. Deși ne îngrijim adesea tenul, există alte zone ale corpului care îmbătrânesc mai repede, de care adesea uităm, precum decolteul, gâtul, dar și zona deasupra buzei.

Zona decolteului este adesea uitată, astfel încât nu primește atenția de care are nevoie pentru a rămâne întotdeauna hidratată și perfectă. Crema hidratantă și cea cu protecție solară nu poate să lipsească din rutina zilnică, iar dacă ne răsfățăm și cu ajutorul câtorva uleiuri, atunci această zonă ne va mulțumi în timp.

Pielea care se găsește deasupra buzei de sus este foarte sensibilă din cauza mișcărilor frecvente pe care le facem când vorbim, astfel încât acestea ajung să afecteze elasticitatea ce se găsește în zona de deasupra buzei de sus. Ridurile de pe gât apar și acestea atunci când nu folosim suficiente produse hidratante în acea zonă, iar după vârsta de 30 de ani, gușa se poate mări dacă nu oferim atenția necesară acestei zone, relatează unica.ro

Citește și: Care sunt cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală și cum să le previi?