De ce mormântul prințesei Diana se află pe o insulă. Detalii neștiute despre locul ei de veci

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 sep 2024, 10:21

Prințesa Diana

Sursa: Colaj YouTube Brian Clarke / Facebook Princess Diana - queen of hearts

Prințesa Diana s-a stins din viață în anul 1997 într-un tragic accident de mașină, iar trupul acesteia este înmormântat pe o insulă.

Prințesa Diana s-a stins din viață în urmă cu 27 de ani, însă cu toate acestea, amintirea ei a rămas în inimile tuturor. Trupul neînsuflețit al prințesei Diana a fost înmormântat pe o insulă, iar acesta este motivul pentru care s-a luat această decizie.

De ce mormântul prințesei Diana se află pe o insulă

În ultima zi de vară a anului 1997 o veste șocantă a dat peste cap întreaga lume, mai exact cea că prințesa Diana a trecut la cele veșnice în urma unui accident de mașină.

Cel ce a fost responsabil pentru ceremonia de înmormântare a prințesei Diana, dar și pentru alegerea locului de veci al acesteia, a fost fratele prințesei Diana, Earl Charles Spencer.

Planul inițial pe care îl avea fratele prințesei Diana era ca aceasta să fie îngropată la biserica Sfânta Maria Fecioara din Great Brington, acolo unde se află majoritatea rudelor sale. Cu toate acestea, Earl Charles Spencer a decis ca aceasta să fie îngropată pe o insulă din motive de securitate și confidențialitate.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Citește și: 25 de ani de la moartea Prințesei Diana. Detalii cutremurătoare despre accidentul în care Lady Di s-a stins din viață

Insula pe care se află mormântul prințesei Diana este situată pe pământul casei unde au copilărit cei doi. Mormântul se află pe domeniul Althorp, cunoscută sub numele de Oval Lake Grave, iar acest loc este înconjurat de copaci și liniște. Mormântul prințesei Diana nu poate fi vizitat de public, însă poate fi vizat de către familia acesteia.

Cum a ajuns prințul Harry pe insula unde se află mormântul prințesei Diana?

Cum mormântul prințesei Diana se află pe o insulă, accesul se realizează cu ajutorul unei bărci. În cartea pe care a scris-o prințul Harry despre viața sa a detaliat cum a fost nevoit să meargă cu barca alături de soția sa, Meghan, pentru a-i aduce un omagiu regretatei sale mame. Prințul Harry a dezvăluit prin intermediul cărții sale că barca pe care se aflau a rămas blocată în noroi, însă fratele prințesei Diana a împins barca pentru a ajunge la mormânt.

În cartea pe care a scris-o, prințul Harry a dezvăluit că își dorește să fie înmormântat alături de mama sa pe insulă, însă nu crede că acest lucru este posibil. Prințul Harry a decis astfel un alt loc în care să fie înmormântat, mai exact la Frogmore House, unde și-a sărbătorit nunta cu Meghan, potrivit hellomagazine.com.