În anul 1952, Elisabeta a devenit Regina Elisabeta a II-a. Aceasta a urcat pe tron după ce tatăl ei a decedat și a condus regatul timp de 70 de ani, până în clipa în care a închis ochii pentru totdeauna.
De ce nu a cedat tronul Regina Elisabeta a II-a
În unele familii regale, monarhii conduc pentru o perioadă limitată de timp, până în momentul în care împlinesc o anumită vârstă. În Regatul Unit, această tradiție nu există, deoarece se spune că abdicarea este împotriva regulilor de instituire a monarhiei.
Regina Elisabeta a II-a a spus că va domni atât timp cât va fi în viață, indiferent de câți ani înseamnă acest lucru.
„Declar în fața voastră toți că întreaga mea viață, fie ea lungă sau scurtă, va fi dedicată slujirii voastre și a marii noastre familii imperiale din care facem parte cu toții”, a spus aceasta, iar domnia ei a durat 70 de ani.
Sarah Bradford, un expert în monarhie și autoarea cărții „Queen Elizabeth II: Her Life in Our Times”, susține că Suverana era de părere că domnia era datoria sa pe care trebuia să o ducă la final.
„Ea nici măcar nu a luat în considerare abdicarea”, a spus aceasta pentru The Week, conform readersdigest.ca.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Un sondaj a arătat că 70% dintre cetățenii Marii Britanii voiau ca Regina Elisabeta a II-a să continue să conducă.
Charles al III-lea este noul monarh
Pe data de 9 septembrie, cu o zi de la decesul Reginei Elisabeta a II-a, Regele Charles al III-lea s-a adresat, pentru prima dată, oamenilor.
„Majestatea sa Regina, mult-iubita mea mamă, a fost un model pentru mine și pentru întreaga familie, iar serviciul său de o viață întreagă reprezintă un angajament pe care îl reînnoiesc.
Pe lângă durerea pe care o simțim noi, cei din familie, simțim, de asemenea, recunoștința oamenilor din națiunile în care Regina a fost șef de stat. Un sentiment profund de recunoștință, pentru cei peste 70 de ani în care mama mea, în calitate de Regină, a slujit popoarelor atâtor națiuni Viața reginei Elisabeta a fost o viață bine trăită- o promisiune respectată cu destinul.
Afecțiunea, admirația și respectul pe care le-a inspirat au devenit semnul distinctiv al domniei sale. și, după cum poate mărturisi fiecare dintre membrii familiei mele, ea a combinat aceste calități cu căldură, umor și o capacitate infailibilă de a vedea întotdeauna ce e mai bun în oameni”, a spus Regele Charles al III-lea, după ce a devenit monarh.