De ce nu a cedat Regina Elisabeta a II-a coroana lui Charles, până în prezent. Aceasta a domnit timp de 70 de ani

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 iun 2023, 02:10

Regina Elisabeta a II-a s-a oprit din a conduce Marea Britanie doar atunci când s-a stins din viață, așa cum a promis. Cu toate acestea, multă lume se întreabă de ce aceasta nu l-a lăsat pe Charles să devină rege mai devreme.

În anul 1952, Elisabeta a devenit Regina Elisabeta a II-a. Aceasta a urcat pe tron după ce tatăl ei a decedat și a condus regatul timp de 70 de ani, până în clipa în care a închis ochii pentru totdeauna.

De ce nu a cedat tronul Regina Elisabeta a II-a

Citeste si: Copiii Ducilor de Sussex vor fi aduși în Anglia de către bunica maternă, Doria Ragland! Cât vor sta Harry și Meghan în UK

În unele familii regale, monarhii conduc pentru o perioadă limitată de timp, până în momentul în care împlinesc o anumită vârstă. În Regatul Unit, această tradiție nu există, deoarece se spune că abdicarea este împotriva regulilor de instituire a monarhiei.

Regina Elisabeta a II-a a spus că va domni atât timp cât va fi în viață,  indiferent de câți ani înseamnă acest lucru.

„Declar în fața voastră toți că întreaga mea viață, fie ea lungă sau scurtă, va fi dedicată slujirii voastre și a marii noastre familii imperiale din care facem parte cu toții”, a spus aceasta, iar domnia ei a durat 70 de ani.

Sarah Bradford, un expert în monarhie și autoarea cărții „Queen Elizabeth II: Her Life in Our Times”, susține că Suverana era de părere că domnia era datoria sa pe care trebuia să o ducă la final.

„Ea nici măcar nu a luat în considerare abdicarea”, a spus aceasta pentru The Week, conform readersdigest.ca.

Citeste si: Prințul Harry s-a alăturat Familiei Regale, după ce a fost anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a. Care este motivul pentru care Meghan nu este prezentă

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Un sondaj a arătat că 70% dintre cetățenii Marii Britanii voiau ca Regina Elisabeta a II-a să continue să conducă.

Charles al III-lea este noul monarh

Pe data de 9 septembrie, cu o zi de la decesul Reginei Elisabeta a II-a, Regele Charles al III-lea s-a adresat, pentru prima dată, oamenilor.

„Majestatea sa Regina, mult-iubita mea mamă, a fost un model pentru mine și pentru întreaga familie, iar serviciul său de o viață întreagă reprezintă un angajament pe care îl reînnoiesc.

Pe lângă durerea pe care o simțim noi, cei din familie, simțim, de asemenea, recunoștința oamenilor din națiunile în care Regina a fost șef de stat. Un sentiment profund de recunoștință, pentru cei peste 70 de ani în care mama mea, în calitate de Regină, a slujit popoarelor atâtor națiuni Viața reginei Elisabeta a fost o viață bine trăită- o promisiune respectată cu destinul.

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a a început ultima sa călătorie. Trupul neînsuflețit a ieșit, pentru ultima oară, pe porțile Castelului Balmoral și se îndreaptă spre Edinburgh

Afecțiunea, admirația și respectul pe care le-a inspirat au devenit semnul distinctiv al domniei sale. și, după cum poate mărturisi fiecare dintre membrii familiei mele, ea a combinat aceste calități cu căldură, umor și o capacitate infailibilă de a vedea întotdeauna ce e mai bun în oameni”, a spus Regele Charles al III-lea, după ce a devenit monarh.