De ce nu e bine să-i tai unghiile bebelușului până la botez. Toți părinții trebuie să știe asta

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 mai 2022, 17:46

De ce nu e bine să-i tai unghiile bebelușului până la botez. Toți părinții trebuie să știe asta

Sursa: Unsplash

Poporul român este cunoscut pentru tradițiile și pentru obiceiurile sale de care trebuie să țină cont în multe momente din viață, iar botezul nu este o excepție. Dacă urmează să naști sau dacă deja ai făcut-o, iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont, în cazul în care copilul tău nu este botezat!

Românii sunt un popor extrem de credincios și care pune mult preț pe tradiții și pe obiceiuri, mai ales când vine vorba de viața bebelușului. Deși acestea diferă în funcție de zonă, unele sunt comune pentru întreaga țară.

 

Toți părinții trebuie să știe de superstițiile bebelușului lor

 

Nu trebui să tai unghiile copilului nebotezat

Nașa este prima persoană care va tăia unghiile copilului, însă doar după ce botezul a fost făcut. Dacă acest lucru se întâmplă înainte ca micuțul să fi creștinat, se crede va fura atunci când va fi mai mare.

 

Copilul nebotezat nu poate fi scos din casă

Până în momentul în care copilul nu este botezat, acesta nu trebuie scos din casă.

Superstiția a fost pusă pe seama faptului că acesta încă nu a primit un înger păzitor, motiv pentru care protecția divină nu îi poate fi oferită.

Cu toate acestea, dacă este nevoie ca cel mic să iasă din casă, fața sa trebuie acoperită cu ceva.

 

Nu poți lăsa copilul singur în casă

Dacă acum știi că nu îl poți scoate din casă nebotezat, trebui să știi că nici singur nu trebie să stea.

Dacă, în aceeași casă în care el se află va exista o persoană, duhurile rele nu îi vor putea face rău și nu îl vor putea urâți.

În cazul în care copilul nebotezat trebuie să rămână singur pentru o perioadă, sub perna sa trebuie puse: un ac, o icoană și un instrument de fier, precum o foarfecă. De asemenea, sub patul lui trebuie puse un topor sau un cuțit și o mătură, iar mama, dacă iese din casă, trebuie să ia cu ea o mătură.

Citeste si: De ce este importantă joaca? Descoperă activitățile recreative care pot ajuta la dezvoltarea cognitivă a bebelușului tău

 

Copilul nu trebuie să stea pe întuneric noaptea

Dacă atât timp cât este întuneric afară, copilul nu va dormi într-o camera luminată, duhurile rele îl vor schimba cu altcineva. De asemenea, mama copilului botezat trebuie să adoarmă cu fața la el.

 

Nu oricine poate vizita copilul

Copilul botezat nu poate fi vizitat de persoanele care au întreținut relații sexuale de curând și nici de femeile care sunt la menstruație. Dacă nu se ține cont de aceste lucruri, pe corpul copilului vor apărea diferite bube.

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu trebuie să strigi pe nume copilul nebotezat

Până în momentul în care copilul nu este botezat, acesta nu trebuie strigat pe nume. Pentru a-l feri de spiritele rele, copilul nebotezat nu trebuie să fie strigat pe numele său.

 

Nu trebuie să furi nimic în perioada în care ești însărcinată, deoarece copilul va avea semn

Dacă mama va fura ceva în perioada sarcinii și se va atinge pe corp, copilul va avea un semn în locul respectiv.

 

Copilul nu trebuie să primească la botez numele unei rude ce nu mai este în viață

Copilul trebuie botezat cu numele unei rude care este încă în viață, pentru ca acesta să aibă parte de viață lungă.

 

Citeste si: Vlăduța Lupău a postat prima fotografie cu bebelușul ei! Cântăreața este în culmea fericirii: „O să vă spun povestea”

 

Copilul trebuie să aibă bani puși în scutec de către musafiri

Atunci când musafirii vin pentru prima data în vizită, trebuie să pună în scutecul copilului bani, pentru ca acesta să nu ducă nicio grijă financiară.

 

Copilul trebuie tras de mâini și de picioare după baie

Copilul trebuie să fie tras de mâini și de picioare după baie, pentru ca acesta să crească repede și frumos.

 

Mama nu trebuie să stea lângă foc

Dacă mama va sta lângă foc, atunci ea va avea un copil cu pete roșii pe el.

 

Bebelușul nu trebuie să fie spălat duminica

Bebelușul nu trebuie să fie spălat în ziua de duminică, deoarece acesta nu va mai crește și, dacă este spălat în ziua de luni, lumea îl va urî.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.