De ce nu e bine să te uiți în oglindă noaptea. Ce arată o veche superstiție

Autor: Bianca Vidoi

De ce nu e bine să te uiți în oglindă noaptea

Sursa: freepik

Românii țin cont de foarte multe superstiții pentru a nu atrage ghinionul, necazul sau pierderea în viața lor.

Superstițiile sunt transmise din generație în generație, astfel oamenii țin cont de ele pentru a se asigura că în calea lor nu o să se apropie necazul, pierderea sau ghinionul. O superstiție veche spune că nu este bine să ne uităm noaptea în oglindă, iar aceasta este semnificația din spatele acesteia.

De ce nu e bine să te uiți în oglindă noaptea

Oglinda este asociată adesea cu ghinionul în superstițiile din țara noastră și nu numai, considerându-se că este un element ce poate face legătura între cele două lumi.

Această superstiție este de origine slavă și presupune că oglinda este un portal între lumea celor morți și lumea celor vii, motiv pentru care nu este bine să ne uităm noaptea în oglindă.

Citește și: Ce înseamnă când ți se zbate ochiul drept. Superstiții și interpretări

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Se crede că dacă ne uităm noaptea în oglindă putem să observăm ceea ce se întâmplă pe lumea cealaltă, fiind martorii unor astfel de scene se poate chiar ca spiritele rele să pătrundă prin oglinda în care ne uităm.

Superstiții despre oglindă

Oamenii au obiceiul de a se uita îndelungat la propria persoană în oglindă, însă nu este recomandat să facem acest lucru, deoarece se crede că astfel oglinda ne absoarbe propria energie.

O altă superstiție spune că nu este bine să spargem o oglindă, în caz contrat vom avea parte de 7 ani de ghinion. Cioburile oglinzii nu trebuie să fie aruncate la coșul de gunoi, deoarece atrage și mai mult necaz în viață, astfel acestea trebuie îngropate în pământ, departe de casă.

O superstiție cunoscută din România atrage atenția asupra oglinzilor în momentele în care moare cineva din familie.

Se spune că toate oglinzile trebuie să fie acoperite în casă, astfel încât sufletul decedatului să nu rămână captiv în acestea și să bântuie noaptea persoanele ce locuiesc în acea casă.

Este indicat ca în locuințele oamenilor să existe un număr cât mai mic de oglinzi, ce trebuie să fie în formă rotundă sau ovală. Se crede că oglinzile ce au colțuri aduc în casă ceartă. Dacă oglinda este așezată pe holul casei, atunci aceasta are rolul de a îndepărta duhurile rele care vor să pătrundă în casă, potrivit playtech.ro.

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.