De ce nu este de acord ÎPS Teodosie să le recomande credincioșilor să se vaccineze? Explicațiile Arhiepiscopului Tomisului: „Noi nu suntem medici ca să...”

Author: Amalia Georgescu
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
Sursa: Facebook

Autoritățile din România consideră că implicarea preoților în promovarea campaniei de vaccinare ar putea fi de mare ajutor, iar dacă unii reprezentanți ai bisericii au acceptat această propunere, alții nu sunt de acord cu recomandările făcute de autorități. Ce spune Arhiepiscopul Tomisului în legătură cu acest subiect?

Campania de vaccinare continuă în România, iar autoritățile fac eforturi și caută soluții pentru ca în perioada următoare să se vaccineze cât mai multe persoane. Astfel, au existat voci care au susținut că implicarea bisericii în campania de vaccinare ar putea fi un ajutor important. Ce crede ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului?

Motivul pentru care ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu își dorește să le vorbească românilor despre vaccinare

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este de părere că preoții nu ar trebui să se implice și să discute despre campania de vaccinare. Mai mult, ÎPS Teodosie nu este de acord ca reprezentanții bisericii să facă recomandări despre vaccinare în cadrul slujbelor, acesta considerând că nu este datorita preoților să se ocupe de acest lucru, având în vedere că nu au o bază medicală care să le permită să facă asta.

„Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre. Nu e treaba mea. Nu îmi aparţine mie acest mesaj.(...) Sunt preoţi din diferite locuri, eu îi păstoresc pe cei de aici, din Dobrogea. Nu le interzic, nu le recomand.”, a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, potrivit antena3.ro .

Întrebat ce crede despre vaccinul anti-Covid-19 și dacă a reușit să se vaccineze până în prezent, ÎPS Teodosie a precizat că nu s-a vaccinat și că nici nu o va face în perioada următoare.

Arhiepiscopul Tomisului a explicat că are mai multe probleme de sănătate și alergii, iar acestea îl împiedică să facă vaccinul anti-Covid-19. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, reacție dură referitoare la înmormântarea pacienților cu COVID: „Măsuri lipsite de orice logică și orice...”

"Nu, că am alergii şi nu mă vaccinez.

Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc.(...) Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri. Nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi.(...). Nu am părere.
Am o părere că nu e perfect. Atât. Nu mi-e teamă (să îl fac- n.r.), nu trebuie să-l fac pentru că cine are alergii nu trebuie să facă, aşa cred. Nu am nevoie, mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul"
, a adăugat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Citeste si: Cât durează, de fapt, imunitatea vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila a spus tot adevărul

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.