De ce nu este indicat să îți faci duș în fiecare zi. În ce fel te afectează, de fapt, obiceiul acesta

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 nov 2022, 04:25

De ce nu este indicat să îți faci duș în fiecare zi. În ce fel te afectează, de fapt, obiceiul acesta

Sursa: PixaBay

Un dermatolog de la Riverchase Dermatology a explicat de ce dușul zilnic nu este bun pentru piele și a explicat și de ce este indicat să fac dus doar de câteva ori pe săptămână.

Dermatologul Lucy Chen a explicat de ce nu este bine să faci duș în fiecare zi sau de mai multe ori pe zi, dar și de ce nu este bine să te speli pe păr la fel de des.

De ce nu este bine să faci duș zilnic, conform dermatologului Lucy Chen

Lucy Chen a explicat de ce nu este bine ca persoanele care nu au o activitate intensă să facă duș zilnic sau de mai multe ori pe zi.

„Utilizarea zilnică a dușului poate fi dăunătoare pentru piele, deoarece poate elimina uleiurile esențiale și o poate usca. Când se întâmplă acest lucru, a susținut ea, pielea se poate crăpa, ceea ce duce la pătrunderea bacteriilor nedorite în organism. Uscăciunea poate duce la eczeme sau inflamații ale pielii, roșeață și mâncărime”, a declarat Lucy Chan. Alte afecțiuni sunt reprezentate de reacții alergice, acnee sau infecții ale pielii.

Citeste si: Garsonieră ”luxoasă” cu WC-ul lângă aragazul din bucătărie, la Cluj. Dai 30 de mii de euro pe ea și nu știi dacă ești în baie sau în bucătărie

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dermatologul a mai precizat că dușul zilnic sau în exces poate să afecteze chiar și părul, deoarece se activează glandele sebacee, care duc la îngrășarea excesivă. De asemenea, scalpul se poate usca, lucru care duce la apariția mătreții.

Lucy Chan recomandă persoanelor mai active să facă duș mai des, pe când cele care nu au prea multe activități să o facă doar de câteva ori pe săptămână. 

Citeste si: Ce este „degetul COVID”? Specialiștii explică în ce condiții apare această iritație, după infectarea cu virusul COVID-19

„Unul dintre principalele motive pentru a face duș este spălarea celulelor moarte ale pielii, murdăria, resturile și transpirația. Dacă transpirați, poate doriți să faceți un duș în aceeași zi. Dușul depinde și de tendințele naturale ale corpului de a transpira, de lubrifiere și miros corporal ”, a precizat Dr.

Lucy Chen.

 

Taguri: