De ce nu se deschid restaurantele? Raed Arafat a dezvăluit adevăratul motiv

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 06 aug 2020, 09:46

De ce nu se deschid restaurantele? De la debutul pandemiei și până în prezent acestea au rămas închise și autoritățile nu iau în calcul redeschiderea lor.

De ce nu se deschid restaurantele?  Deși proprietarii de terase au primit permisiunea de a funcționa în contextul pandemiei, însă cu respectarea regulilor de igienă și cu păstrarea distanțării sociale, nu același lucru s-a întâmpat și în cazul restaurantelor. Care este explicația?

De ce nu se deschid restaurantele? Raed Arafat a dezvăluit adevăratul motiv

Înainte ca numărul cazurilor noi de coronavirus să explodeze la nivelul României, autoritățile vorbeau despre redeschiderea restaurantelor.

Ulterior, măsura nu s-a mai aplicat, astfel că acestea sunt în continuare închise, iar reprezentanții autorităților nu se gândesc să permită prea curând funcționarea acestora.

Deși a dezvăluit că primește frecvent amenințări din cauza menținerii restricțiilor, Raed Arafat a spus că nu poate aproba un nou val de relaxare, având în vedere contextul epidemiologic actual.

"În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare.

În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de transmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS.(...) Acum aproximativ patru saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500. Am tot primit mesaje că o să fiu "executat". O să stau să nu mai fac nimic pentru că voi fi executat? Eu o sa-mi fac treaba cu bună-credinţă şi cine vrea, să mă "execute"! Eu nu pot să calculez miscarea mea şi deciziile mele.
Eu nu pot sa iau deciziile mele cu teama că voi fi executat."
, a spus Raed Arafat, conform digi24.ro 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu doar Raed Arafat este de părere că restaurantele trebuie să rămână închise, ci și ministrul Economiei, Virgil Popescu. 

"Atât timp cât nu reușim să respectăm normele, nu reușim ca pe terasele deschise în locurile publice în aer liber să respectăm normele, nu ne putem gândi să redeschidem restaurantele. E ca și când am face un rău cu mâna noastră turiștilor și consumatorilor. Haideți s-o luăm pas cu pas, să respectăm normele de conduită pe terase, să vedem zonele în care noaptea terasele se transformă în cluburi și nu se mai respectă absolut nimic, apoi vedem."

, a declarat Virgil Popescu la B1 TV, potrivit libertatea.ro .

Terasele, barurile si cluburile se închid la ora 23:00. Decizia CNSU pentru limitarea raspandirii coronavirusului

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre care propune limitarea programului teraselor, barurilor, cluburilor operatorilor de jocuri de noroc, în Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi Galaţi.

Astfel, programul acestora nu poate începe înainte de ora 06.00 şi nu poate fi prelungit după ora 23.00.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi hotărârea numărul 38 din 1 august 2020. Astfel, au fost stabilite, la propunerea specialiştilor, zonele în care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc şi altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19). Aceste zone sunt: judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti. Măsura intră în vigoare începând de duminică, 2 august. Şi această măsură se înscrie în seria acţiunilor proactive luate de autorităţi pentru protecţia sanitară a persoanelor”, arată un comunicat de presă al Executivului.

Citește continuarea aici. 

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.