Un pescar a găsit un pește Piranha în râul Crișul Repede din Bihor, iar autoritățile au deschis o anchetă.
Un pește Piranha a fost găsit în râul Crișul Repede din județul Bihor
Garda de Mediu Bihor a deschis o anchetă după ce un pește Piranha, a fost găsit, în apropiere de Podul Centenarului, din Oradea, de către un ecologist orădean, pescar împătimit, care ieșise să curețe malul Crișului Repede.
Citește și: Alertă în Bihor! Autoritățile au găsit un pește Piranha foarte periculos în apele Crișului Repede
De ce peștii Piranha sunt considerați periculoși pentru un ecosistem
Peștele Piranha este unul dintre cei mai faimoși pești care locuiește în Amazon, și aparține clasei Bone fish, familiei Kharacin.
În prezent există mai multe tipuri de Piranha, dintre care cel mai mare ajunge la 60 cm lungime, cântărind până la 1 kg, Piranha comună ajungând la jumătate.
Acești prădători însetați de sânge au fălci puternice, cu dinți foarte ascuțiți și tăietori. Piranha sunt capabili să muște printr-un cârlig de oțel și să rupă pielea mamiferelor mai mari.Piranhas sunt atrași de stropii și mișcări în apă, și în special de mirosul de sânge, fiind destul de periculoși pentru o persoană care se găsește accidental în apă. Exemplarele tinere sunt foarte frumoase: un corp albastru cu pete întunecate, un piept purpuriu și aripioare pereche, o înotătoare caudală neagră cu o dungă albastră verticală.
Culoarea peștilor poate fi de la maro-verde la negru-argintiu, în funcție de care dintre cele optsprezece specii îi aparține.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Natura le-a oferit capacitatea de a se regenera rapid, astfel că rănile lor se vindecă în câteva zile, sau chiar ore, fără să lase măcar o urmă.
Citește și: Panourile solare- avantaje pentru o casă prietenoasă cu natura
Peștele este cunoscut pentru agresivitatea sa, astfel încât pericolul său pentru oameni nu este pus la îndoială. Un stol din acești pești este capabil să lase doar un schelet al prăzii lor în câteva secunde, fără exagerare, pentru că cauza dinților săi, peștele se poate agăța cu ușurință de
orice pradă și poate rupe o bucată din ea.O anumită specie de Piranha sunt de mare folos, curățând rezervoarele de vegetație acvatică supra-abundentă, prin urmare sunt protejați în țările din America de Sud, exportul lor este interzis, iar unele exemplare exportate anterior sunt crescute în acvarii de amatori și publice, pe care peștii le decorează cu o culoare argintie pură sau alta, mai strălucitoare.
Potrivit oamenilor de știință, chiar și faimosul tiranozaur Rex, care a trăit cu multe milioane de ani în urmă, nu a avut o mușcătură atât de puternică precum cea a peștilor Piranha.
Sursă: life.hotnews.ro