De ce poartă Volodimir Zelenski numai verde de la începutul războiului. Misterul vestimentaţiei preşedintelui Ucrainei

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 15 ian 2023, 11:35

De la începutul războiului, Volodimir Zelenski poartă numai haine în nuanţe de verde.

De la invazia Rusiei în Ucraina, președintele Volodimir Zelenski își petrece zilele într-un buncăr din Kiev, alături de militari. Așadar, președintele Ucrainei  a înlocuit ținutele office cu pantaloni sport, tricouri sau hanorace, într-un verde specific uniformelor militare.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 51 de război. Parlamentul de la Kiev solicită recunoașterea războiului drept genocid ucrainean. Zelenski acuză Germania şi Ungaria că plătesc cu ”bani pătaţi de sânge” petrolul rusesc

Ce semnificație are culoarea verde în jurul lumii

La fiecare apariţie publică, Volodimir Zelenski este îmbrăcat în haine sport, de camuflaj. Însă, pe lângă faptul că această nuanță este specifică uniformelor militare, mai are câteva semnificații.

Din punct de vedere emoținal, culoarea verde oferă pace şi liniște, iar pentru cei care au probleme cu iubirea de sine este un aliat ideal. La nivel global, verde este o culoare sigură pe care multe credinţe o corelează cu viaţa reînnoită, explică La Marca, citat de Antena1.ro.

Citeste si: Care este posibilitatea ca Vladimir Putin să folosească armele nucleare în război: „Un conflict nuclear devine posibil”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De exemplu, "în Iran, verdele este culoarea paradisului, în timp ce în Japonia simbolizează viaţa eternă. Pentru azteci, verdele era o culoare regală, iar în China verdele reprezintă frumuseţea şi onoarea.

De asemenea, culoarea verde simbolizează echilibrul între cap şi inimă. În natură, verdele înseamnă creştere, reînnoire şi reprezintă anotimpul primăverii. Este o culoare recomandată oamenilor care locuiesc la oraşe, printre betoane, şi doresc să păstreze legătura cu natura."

De ce Volodimir Zelenski poartă numai haine verzi de la începutul războiului

Președintele Volodimir Zelenski înțelege foarte bine importanța empatiei și responsabilitatea de a fi imaginea Ucrainei în lume. 

În acest context, el poartă haine sport, de camuflaj, la fiecare apariție.

„Poartă haine care îl leagă de forțele armate, fără să pară militar și transmite un mesaj – că este concentrat pe chestiuni practice”, a declarat pentru  The Independent  Rebecca Arnold, lector la Institutul de Artă Courtauld din Londra.

„Culoarea este deosebit de importantă pentru asta – hainele îl conectează cu oamenii obișnuiți, făcându-l să participe la lupta lor, dar culoarea și repetarea acestor obiecte vestimentare le transformă într-o uniformă, care sugerează că este gata de acțiune.”

„El comunică, prin urmare, cu cei din jurul său din guvern, dar, cel mai important, prin mediile digitale, se conectează cu oamenii țării sale și cu lumea în general.

Vestimentația este echivalentul vizual și material al cuvintelor sale – că lumea trebuie să fie unită în acțiune”, a mai adăugat ea.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.