De ce să alegeți un sistem de încălzire cu cazan pe combustibil solid?

Author: B.M.

Cum prețul gazelor, se modifică periodic și nu în avantajul nostru, sunt foarte multe persoane care se gândesc la soluții alternative pentru reducerea costurilor de întreținere pe timp de iarnă a spațiilor și a locuințelor.

Varianta oferită de un cazan pe combustibil solid este una dintre opțiunile pe care merită să le aveți în vedere. Avantajele preț-eficiență fac investiția extrem de rentabilă, cu amortizare în doar câțiva ani.

Din magazinul online Incalzire-sanitare.ro pot fi cumpărate cele mai importante tipuri de cazane ce funcționează pe bază de conbustibil solid, respectiv cazane pe lemn din fontă, cazane pe lemn din oțel, cazane pe lemn cu gazeificare, cazane pe peleți. Fiecare dintre aceste tipuri de cazane vine cu o serie de caracteristici și recomandări, grație cărora deciziile de achiziție pot fi simplificate. Însă aspectul cel mai important, care trebuie să căntărească cel mai mult, ar trebui să fie cel legat de reducerea semnificativă a costurilor de încălzire a locuințelor.

Care sunt principalele avantaje oferite de opțiunea unui cazan pe combustibil solid?

Cazanele pe combustibil solid reprezintă o modalitate alternativă de încălzire, bazată pe o tehnologie cu avantaje incontestabile. Printre aspectele generale, care pot influența cumpărarea  acestui tip de sistem de încălzire menționăm:

  • sunt foarte ușor de exploatat și întreținut, chiar și de către persoanele fară cunoștințe tehnice;
  • se defectează foarte rar;
  • combustibili ce sunt folosiți au prețuri mai bune decât cele ale gazelor;
  • costuri de achiziție avantajoase;
  • oferta disponibilă include numeroase variante, accesibile oricărui tip de buzunar;
  • pot fi folosite pentru orice tip de locuință sau spațiu, chiar și pentru cele izolate;
  • nu necesită conectarea la rețeaua de gaze;
  • datorită tipului de combustibili folosiți sunt mai puțin poluante și ecologice.

Așadar, în cazul în care locuiți în oraș sau la sat și sunteți în căutarea uneia dintre cele mai rentabile modalități pentru a vă asigura confortul termic necesar, alegerea unui sistem de încălzire bazat pe unul dintre tipurile de cazane menționate anterior poate fi o decizie inspirată.

Care sunt principalele tipuri ce cazane pe combustibil solid ce pot fi cumpărate de pe Incalzire-sanitare.ro?

Sistemele de încălzire cu cazane pe combustibil solid disponibile pe piața la ora actuală sunt variate, adaptabile și extrem de eficiente. Fiecare dintre tipurile existente, fie că este vorba de cazane pe lemn din fontă sau oțel, cazane pe peleți sau cazane pe lemn cu gazeificare, prezintă o serie de caracteristici, ce trebuie să fie studiate de către toți cei ce vor să ia o decizie de achiziție. În funcție de nevoi, preferințe, bugetul disponibil, accesul la combustibilul necesar, se poate opta pentru varianta considerată cea mai rentabilă.

Unul dintre tipurile de cazane cele mai apeciate sunt cele pe lemn, din fontă. Există multe variante, cu prețuri de cumpărare foarte variate și avantajoase, oferind oricărui client posibilitatea de a alege un tip care să corespundă cât mai bine intențiilor. Exploatarea lui este foarte simplă, nefiind nevoie de cunoștințe tehnice avansate sau instrumente sofisticate pentru a-l alimenta și pune în funcțiune. Poate fi folosit atât atât pentru încălzirea pe perioada mai rece, cât și pentru producerea ACM pe parcursul întregului an.

Prețul relativ mai mic de procurare a combustibilului necesar va inflența în mod pozitiv costul de obținere a condițiilor dorite. În zonale rurale sau cu acces la resurse gratuite de combustibil vegetal, exploatarea poate fi foarte economică și rentabilă.

În plus, dacă locuiți într-o zonă mai izolată sau unde conectarea la o rețea de gaz implică costuri foarte mari, opțiunea pentru acest tip de sistem de încălzire va ajută să faceți economii substanțiale la bugetul folosit inițial pentru a beneficia de facilitățile dorite.

Un alt tip de cazane, cu aceeași eficiență, sunt și cele pe bază de lemn, din oțel. Ele prezintă caracteristici foarte asemănătoare celor din fontă și, în funcție de producător și variantă, au prețuri de achiziție foarte asemănătoare. Rentabilitatea investiției este dovedită, iar costurile de exploatare vor conduce rapid la amoritizarea prețului de achiziție. Ele pot fi considerate ecologice datorată combustibilului utilizat. Efectul poluant este mult redus, deoarece în ardere aceste cazane emit cantitatea de bioxid de carbon care a fost înmagazinată de plantele utilizate ca și combustibil, pe durata vegetaţiei acestora.

Un alt tip de sistem de încălzire foarte eficient este cel cu cazane pe lemne cu gazeificare. În cazul acestei variante, ușa de acces frontală  permite încărcarea cu ușurința a cazanului cu masa lemnoasă necesară, iar camera de încărcare voluminoasă asigură intervale lungi de alimentare și o autonomie de funcționare foarte mare. Principiul de gazeificare a lemnului garantează obtinerea unei eficiente ridicate și o ardere cu mai puține emisii poluante. Suprafețele de transfer termic în combinatie cu ventilatorul de admisie mențin o temperatură scăzută a gazelor evacuate și contribuie la o bună exploatare a combustibililor.

Unul dintre cele mai performente sisteme de încălzire, ce oferă maximum de rentabilitate este cel cu cazane pe peleți. Producerea agentului termic în acest caz se realizează doar prin procese automate, foarte bine puse la punct și cu eficiență sporită.

Pentru a afla mai multe detalii despre cazanele cu combustibil solid disponibile în magazinul online sau pentru  a comanda un produs, accesați site-ul Incalzire-sanitare.ro!

 

 

Taguri:

Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.