De ce sa alegi canapele de tip recliner?

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 10 sep 2020, 01:15

Una din placerile mari dar simple ale vietii este sa stai lungit si sa te relaxezi, iar pentru living, piesa de mobilier responsabila cu confortul este canapeaua.

Acesteia ii revine provocarea utilizarii spatiului din camera astfel incat sa maximizeze confortul tau. Forma, liniile, sezutul si pernele sale contribuie la atingerea acestui scop. O canapea masiva, moale si adanca te va ajuta sa te relaxezi, iti va face dimineata mai buna iar seara te va ajuta sa uiti de stresul zilei in timp ce stai de vorba cu familia, te uiti la televizor sau citesti o carte.

Daca vrei sa aduci confortul la un alt nivel, adu in centrul livingului tau o canapea vedeta cu functii speciale si un design deosebit. Este vorba de canapele recliner confortabile care permit un confort excelent datorita faptului ca poti sa iti intinzi picioarele intr-o pozitie confortabila atunci cand te odihnesti, citesti sau privesti la televizor, cu ajutorul unei componente care se ridica de la baza canapelei.

Nevoia crescanda de relaxare a oamenilor activi a determinat aparitia si popularizarea acestor canapele inteligente care prin actionarea unui buton declanseaza aparitia unui suport pentru picioare, ce te ajuta sa ai o postura confortabila in camera de zi. Rabatarea spatarului se face automat sau manual.

Canapelele cu recliner reprezinta o inovatie axata pe confort si relaxare, care permite in functie de numarul de locuri unui grup de persoane sa stea impreuna confortabil. Pot fi de 2, 3 sau 4 locuri si exista si modele extensibile, extinderea canapelei facandu-se prin reclinerele ce se actioneaza din bratele canapelei.

Pe langa canapele exista si modele de fotolii la fel de confortabile. Fotoliile tip recliner sunt tot ce ai putea spera in materie de relaxare si confort, pentru crearea unei zone de relaxare unde sa te asezi la sfarsitul unei zile istovitoare, deci de un fotoliu adanc unde sa te cuibaresti, iar de aceasta data nici nu ai nevoie de un otoman pe care sa iti ridici picioarele obosite. Fotoliile cu sistem recliner pe langa faptul ca se extind la picioare si se lasa pe spate, ele pot fi rotative si cu balansoar, asigurand relaxarea totală. Sa nu te miri de căte ori o sa atipesti...

De ce depinde alegerea unei canapele de tip recliner

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stii atunci cand cauti o canapea cu sistem recliner este marimea de care ai nevoie. Canapelele cu sistem recliner sunt de diferite forme si dimensiuni, dar spre deosebire de canapelele obisnuite au nevoie de mai mult spatiu.

  • Este esential sa te gandesti in ce parte a camerei vei pozitiona canapelele cu sistem recliner, luand in considerare si spatiul extra care trebuie lasat in spatele si in fata acesteia, pentru a o putea extinde corespunzator.
  • Trebuie sa te hotarasti in functie de bugetul pe care il ai, la tipul sistemului de recliner al canapelei: manual sau electric. Un sistem de recliner electric este mai avantajos si este cea mai buna alegere pentru persoanele mai in varsta, deoarece permite setarea extensiei la unghiul dorit, cu ajutorul unei telecomenzi, fara niciun efort.
  • Daca doriti sa cumparati un set complet de canapele cu recliner format din canapea cu 3 locuri, o canapea cu 2 locuri si un fotoliu, sistemul de recliner va fi prezent la toate componentele setului. Puteti alege ca toate piesele din set sa aiba sistem manual sau electric ori puteti alege ca unele scaune ale canapelelor cu recliner sa fie dotate cu sistem manual, iar celelalte cu sistem electric.
  • In ceea ce priveste tapiteria unei canapele cu sistem recliner, tesaturile catifelate si pielea sunt foarte populare, datorita senzatiei placute la atingere si rezistentei sporite la pete, precum si datorita aspectului elegant pe care il confera unei incaperi.

Bineinteles ca si plaja de ajustari difera de la recliner la recliner, deci fa un test inainte sa cumperi, mai ales ca acest tip de produs este destul de scump din cauza mecanismelor complicate necesare pentru a permite rabatarea.

Un model aparte de canapele cu recliner este cel tip home-cinema. Formate din 2,3,4 sau 5 locuri, canapelele moi si generoase sunt dotate atat cu sistemul de extensie menit sa te relaxeze total, cat si cu console de depozitare pentru floricele, alune, ziare si suport pentru pahare si sticle, pentru a facilita urmarirea unei emisiuni TV sau a unui film impreuna cu cei dragi. Sau exista modele al caror sistem electric de accesare include si un spatiu destinat incarcarii telefonului creat special pentru cablul USB.

Exista modele de canapele recliner confortabile cu un sistem de vibromasaj revolutionar alcatuit atat din role de masaj situate pe partea de spatar care vizeaza zona lombara, cat si dintr-un sistem de vibratii complex si reglabil ca intensitate, zona masata si modul de functionare.

Asadar, daca iti doresti confort si relaxare maxima, canapelele cu sistem recliner sunt ideale pentru tine, fiind unele dintre cele mai confortabile modele de canapele. Da frau liber imaginatiei si alege-ti un model de canapea unic si revolutionar, oferind un stil aparte, personal casei tale.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.