De ce sa apelezi la un specialist in design interior?

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 26 feb 2018, 14:56

Asa cum atunci cand ti se defecteaza maşina alegi sa mergi la un service auto in loc sa o repari de unul singur şi in cazul amenajarii unei locuinte ar trebui sa te orientezi catre un specialist in design interior case si apartamente.

In aparenta este un job simplu sa amenajezi o locuinta, insa cand rezultatul lasa de dorit, iar banii investiti depasesc bugetul stabilit, abia atunci intelegi ca amenajarile interioare nu sunt pentru oricine, ca ar fi fost mult mai simplu, rapid si eficient sa apelezi la un birou de arhitectura.

Cu toate ca ne place sa facem multe lucruri, ar trebui sa acceptam ca ar fi mai bine sa acordam timpul nostru unui domeniu in care chiar ne pricepem si sa nu facem teste cu decorul locuintei noastre. O amenajare nefericita, nepotrivita poate influenta negativ starea de spirit a beneficiarului, iar pe termen lung acest lucru poate insemna chiar depresie.

Cand spui design interior case si apartamente spui interioare cu personalitate, interioare cu bun gust care cel mai sigur sunt concepute de un specialist, un designer de interior, un decorator sau un arhitect.

Aşadar, pe langa aspectul locuintei, unul dintre cele mai importante motive pentru care apelezi la un specialist, haide să vedem ce alte argumente ai putea avea pentru a semna un contract cu un birou de arhitectura.

1. Experienta formeaza ochiul, ceea ce inseamna ca un specialist in design interior case si apartamente va gasi solutii acolo unde tu vezi doar probleme. El priveste spatiul din alta perspectiva, gandeste matematic si cromatic. Asadar, un spatiu mic va putea capata alte proportii vizuale cu ajutorul unui specialist, iar unul foarte mare va putea fi transformat intr-unul cald si primitor. Specialistii asta fac, ofera o alta valoare interioarelor si nu oricum, tinand cont de preferintele si nevoile beneficiarului.

2. Un al doilea motiv pentru care ar trebui sa apelezi la un designer de interior este faptul ca scapi de bataia de cap a ceea ce inseamna sa cauti finisajele potrivite, piesele de mobilier adecvate, corpurile de iluminat care sa-ti aduca suficienta lumina in casa si sa puna in valoare anumite zone din locuinta.

3. Totodata, pe langa stresul generat de alergatura prin magazine, economisesti timp, un lucru care a devenit foarte pretios. Astfel, decat sa ratacesti in cautarea canapelei potrivite, mai bine te relaxezi la un film sau in parc cu cei mici.

4. La pachet cu timpul economisit avem si bugetul. Da, un specialist in amenajari interioare percepe un tarif in vederea decorarii locuintei sau biroului, insa sunt foarte mari sansele ca cu tot cu comisionul sau sa iesi mult mai bine decat daca te-ai preocupa singur de acest proiect. Revenind la experienta specialistului, aceasta se traduce printr-un portofoliu si printr-o baza de date cu magazine, boutiquri si alte locatii de unde poate procura tot ce are nevoie pentru a amenaja un interior. Acest lucru poate insemna de asemenea si cel mai bun raport calitate-pret.

5. Ai garantia reusitei, chiar de la prima intalnire cu specialistul – asta daca in prima faza ai avut o discutie telefonica, ai trimis planurile locuintei si i-ai spus in mare cam ce ti-ai dori. Daca ai sarit peste aceasta etapa, oricum dupa consulatie cu siguranta vei primi un feedback generos, un plan complet cu schite sau randari care sa surpinda cat mai realistic posibil rezultatul final, amenajari interioare asa cum ti-ai dorit.

Avand toate aceste aspecte in vedere contactarea unui specialist in design interior case si apartamente devine o actiune fireasca, cu atat mai mult cu cat visezi la o locuinta cu un interior original, personalizat, in care fiecare centimetru patrat este valorificat la capacitate maxima.

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.